Gå direkt till innehåll
Riksbyggen bygger tekniksmarta radhus i Vallastaden

Pressmeddelande -

Riksbyggen bygger tekniksmarta radhus i Vallastaden

Riksbyggen har vunnit en markanvisning i Vallastaden i Linköping som gäller byggandet av tre radhus. I radhusen kommer ny och modern teknik att installeras och potentiella boende kommer att bjudas in för att vara med och påverka utformningen av bostäderna. Byggstart är planerad att ske hösten 2020.

– Vi är väldigt glada för markanvisningen och ser nu fram emot att genomföra ett projekt med fokus på ny teknik och hållbarhet, säger Michaela Rydlinmark, affärsutvecklare på Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping.

Markanvisningstävlingen omfattade totalt 180 nya bostäder i den östra delen av Vallastaden.

Upplåtelseformen för radhusen blir äganderätt. Boarean kommer att bli cirka 140 kvadratmeter i tre plan.

– Riksbyggen kommer att anordna en workshop i vår med teknikinriktning och bjuda in framtida potentiella boende att vara med och tycka till om vilken teknik de önskar att vi installerar i husen, berättar Michaela Rydlinmark.

Hållbarhet blir också en viktig del av projektet, till exempel kommer radhusen att byggas som passivhus med modern träbyggnadsteknik och utrustas med solceller. Tillsammans med övriga byggherrar i kvarteret ska Riksbyggen bygga ett så kallat Felleshus, en inglasad gemensam lokal som fylls med passande innehåll. Lokalen blir tillgänglig för alla boende i detta kvarter.

– Läget för de nya bostäderna är mycket bra med närhet både till Universitet, till naturområden och till Science park Mjärdevi. Till centrum är det bara några kilometer och det finns goda bussförbindelser, säger Michaela Rydlinmark.

För mer information:
Michaela Rydlinmark, affärsutvecklare på Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping, 013-16 93 60

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31