Gå direkt till innehåll
Bild: Larsson Arkitekter
Bild: Larsson Arkitekter

Pressmeddelande -

Riksbyggen bygger 140 hyresrätter i Nyköping

Riksbyggen i samarbete med Bygg-Fast och Larsson Arkitekter planerar att uppföra 120-140 hyresrätter i kvarteret Kattugglan i Nyköping. Byggstarten är planerad till årsskiftet 2017/2018.

– Vi ser ett stort behov av fler hyresrätter i expansiva Nyköping. I rollen som samhällsutvecklare vill Riksbyggen vara med och bidra till Nyköpings fortsatta tillväxt genom att skapa fler bostäder, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

Det blir i första hand mindre lägenheter och som kommer att inrymmas i flerbostadshus om 4-5 våningar. Det exakta antalet lägenheter är inte fastställt ännu, men det handlar om 120 till 140 nya bostäder. Det nya bostadsprojektet ligger i kvarteret Kattugglan vid Stenbrovägen i Nyköping.

– Det är ett mycket bra läge med närhet både till kommunikationer och till Hållets naturreservat med skogen inpå knuten. Det ligger helt i linje med Riksbyggens ambitioner att skapa hållbara och attraktiva bostäder, säger Carl-Johan Hansson.

Projektet genomförs tillsammans med ByggFast och Larsson Arkitekter. Byggstarten är planerad till årsskiftet 2017/2018.

Riksbyggen tillför även fler bostäder till Nyköping i bostadsrättsform. I september förra året togs första spadtaget för 34 stadsradhus på Brandholmen i Nyköping.

För mer information:

Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Jerker Larsson, vd, Larsson Arkitekter, 073-045 60 80
jerker@larssonark.se

Peter Bellevik, vd, ByggFast, 0704-28 16 16
peter.bellevik@byggfast.se

Ämnen

Regions


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material