Gå direkt till innehåll
Martin Widmark förvaltare och ordförande Christer Andersson
Martin Widmark förvaltare och ordförande Christer Andersson

Pressmeddelande -

Riksbyggen Brf Skövdehus nr 10 i Skövde är årets lokala vinnare i i tävlingen Årets hållbarhetsförening

Föreningen, som bildades 1961 och rymmer 183 lägenheter, har gjort mycket för att bli mer hållbara och jobbar långsiktigt med hela boendemiljön. De har installerat solceller och jobbar med bland annat energiförbättringar. Nu har Brf Skövdehus nr 10 utsetts till Årets Hållbarhetsförening inom marknadsområde Skaraborg-Jönköping av Riksbyggen.

– Det känns väldigt roligt att vi i Brf Skövdehus nr 10 i Skövde blivit Årets hållbarhetsförening. Det är ett kvitto på allt arbete vi lagt ner är viktigt och vi är väldigt stolta över utnämningen. Vi jobbar långsiktigt och har en välfungerande styrelse som är en viktig del i allt arbete, berättar Christer Andersson, ordförande i Brf Skövdehus nr 10.

Intresset för hållbarhet är stort hos många av landets bostadsrättsföreningar – det vittnar de 307 nomineringar i årets upplaga av Riksbyggens tävling Årets hållbarhetsförening 2023.

- De senaste åren har vi till vår stora glädje sett att hållbarhetsinitiativen vuxit i bostadsrättsföreningar och blivit en alltmer självklar och integrerad del av bostadsrättsföreningarnas arbete. Därför är vi glada att gratulera Brf Skövdehus nr 10 som har visat enastående engagemang och prestationer inom området, säger Mikael Bredelius, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Skaraborg-Jönköping.

Juryns motivering:
Brf Skövdehus 10 har länge varit ett föredöme med sitt målmedvetna och proaktiva arbete med sina fastigheter. De har sedan flera år haft stort fokus på den boendesociala miljön, med bland annat introduktion av nyinflyttade, odlingslotter och fruktträd för de boende på området och föredömlig information till områdets 183 lägenheter.

På miljösidan var de bland de första föreningarna att klippa gräsmattorna med robotklippare, införa källsortering och matavfallssortering, ha insektshotell, och när det härom året var dags att byta taket på fastigheterna var det givet att installera solceller, vilket har gett en rejäl minskning av inköpt el för föreningens fastigheter. Nyligen installerades även laddplatser för elbilar, vilket har gjort att fler av de boende inspirerats att köpa el- eller hybridbil. Inom kort installeras temperaturgivare till föreningens samtliga lägenheter för att ge bästa förutsättningar till kommande fortsatta investeringar i energismarta åtgärder

Förutom äran, blommor och diplom så har föreningen vunnit en plats på ett spännande hållbarhetsseminarium i Stockholm.

Årets hållbarhetsförening 2023
Årets hållbarhetsförening anordnas av Riksbyggen och i år är det tredje gången som tävlingen hålls. Intresset för tävlingen Årets Hållbarhetsförening har varit rekordstort, 307 nomineringar totalt från hela landet.

För mer information: Mikael Bredelius, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Skaraborg-Jönköping mikael.bredelius@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31