Gå direkt till innehåll
Den 29 maj var det byggstart för nya hyresrätter i kvarteret Kattugglan 5 i attraktiva Marieberg, Nyköping.
Den 29 maj var det byggstart för nya hyresrätter i kvarteret Kattugglan 5 i attraktiva Marieberg, Nyköping.

Pressmeddelande -

Riksbyggen blir helägare till tre hyresrättsprojekt som utvecklats tillsammans med Bygg-Fast

Riksbyggen köper Bygg-Fast:s andel i tre hyresrättsprojekt som sammanlagt omfattar 330 hyresrätter i pågående produktion. Projekten finns i Stenungsund, Nyköping och i Haninge.

De tre bostadsprojekten har initierats av Bygg-Fast och utvecklats av Riksbyggen och Bygg-Fast tillsammans. Projekten har byggstartats i gemensamma bolag där Riksbyggen nu köper Bygg-Fasts del:

Stenungsund, Valeberget - 74 hyresrätter

Nyköping, Kattugglan - 138 hyresrätter

Haninge, Ribby Ängar etapp 3 - 118 hyresrätter

– Vi är mycket glada över att vårt samarbete med Bygg-Fast är så framgångsrikt och att de tre projekten nu är under produktion. De 330 hyresrätterna kommer att ingå i Riksbyggens egenägda hyresbestånd som utökats kraftigt under senare år, säger Carl-Johan Hansson, chef affärsområde Fastigheter Riksbyggen.

Samarbetet mellan Riksbyggen och Bygg-Fast har utvecklats positivt de senaste åren och det fortsatta samarbetet ska möjliggöra fler projekt i områden med behov av hyresrätter.

Behoven av fler hyresrätter är stort och Riksbyggen har därför tidigare i år tagit beslut om att fördubbla produktionen av hyresrätter från dagens nivå på 600 bostäder/år till 1 200 bostäder/år. Riksbyggen planerar även att kraftigt öka antalet orter för produktion av hyresrätter.

Riksbyggen planerar samtidigt att fortsätta att utöka sitt egenägda hyresbestånd från dagens 5 400 hyresrätter till 7 500 hyresrätter. Läs mer här

För mer information, kontakta gärna

Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter Riksbyggen, 0702-17 47 21
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Peter Bellevik, vd, Bygg-Fast, 0704-28 16 16
peter.bellevik@byggfast.se

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material