Gå direkt till innehåll
Riksbyggen blir en del av Experiment Stockholm

Pressmeddelande -

Riksbyggen blir en del av Experiment Stockholm

Släpp fram visionerna – idag börjar utställningen Experiment Stockholm. Riksbyggen inledde under våren ett samarbete med Färgfabriken för att utveckla sin roll som en nytänkande samhällsutvecklare. Under invigningen av Experiment Stockholm idag deltar bland andra bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan.

Experiment Stockholm vill uppmana till nytänkande för hur Stockholm kan se ut i en nära framtid. Färgfabrikens verksamhet är experimentell, gränsöverskridande och befinner sig gränslandet mellan arkitektur, konst och samhällsplanering.

– Riksbyggens målsättning är att skapa attraktiva och hållbara livsmiljöer för alla. Då måste vi också vara med och våga tänka nytt, säger Joanna Berg, marknadsområdeschef för södra Stockholm på Riksbyggen.

Tillsammans med kollegan Dennis Söderlund leder Joanna Berg flera av Riksbyggens stora bostadsprojekt just nu – däribland Haningeterassen. I expansiva Haninge kommun ska Haningeterrassen förvandlas till en pulserande citykärna med en ny bussterminal, 500-600 nya bostäder, affärer, biograf och närhet till natur. Haningeterassen är bara ett exempel på Riksbyggens projekt i Stockholmsområdet där nytänkande och hållbarhet kommer att vara centralt.

- Under hösten kommer Riksbyggen bland annat att genomföra frukostseminarium och möten i en den spännande miljö som utställningen erbjuder. En viktig del för oss är också att genom projektet kunna dra nytta av våra samarbetspartners erfarenheter och skapa en kreativ dialog, lyfter Dennis Söderlund fram, marknadsområdeschef för södra Stockholm.

Under hösten pågår aktiviteter på Färgfabriken med de olika samarbetspartners som ingår i Experiment Stockholm. Utställningen på Färgfabriken pågår mellan den 23 september och den 29 november. Följ projektet i sociala medier med #experimentstockholm.

Läs mer om Färgfabriken och Experiment Stockholm

För mer information:

Joanna Berg, marknadsområdeschef, Riksbyggen, tel. 08-553 635 41, 
epost: joanna.berg@riksbyggen.se

Dennis Söderlund, marknadsområdeschef, Riksbyggen, tel. 08-553 635 34,
epost: dennis.soderlund@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du lever och bor i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38