Gå direkt till innehåll
Martin Finnerman, ny CISO på Riksbyggen
Martin Finnerman, ny CISO på Riksbyggen

Pressmeddelande -

Riksbyggen anställer IT säkerhets- och Informationssäkerhetschef (CISO) i egenskap av Martin Finnerman

Riksbyggen stärker sitt arbete inom IT- och informationssäkerhet för att möta ökade cyberrisker och integrerat arbeta med säkerhet i sin fortsatta digitaliseringsresa med rekrytering av Martin Finnerman, som i slutet av april tar på sig rollen som IT säkerhets- och Informationssäkerhetschef (CISO).

Martin ska leda företagets framåtskridande arbete med att stärka IT-säkerheten genom förebyggande åtgärder samt stabila processer, verktyg och rutiner för att upptäcka och åtgärda säkerhetsbrister.

- Jag ser verkligen fram emot möjligheten att förena min bakgrund inom cybersäkerhet med mina tidigare erfarenheter från byggbranschen. Mitt mål är att bidra till att etablera en positiv och hållbar säkerhetskultur som inte bara minskar risken för intrång utan också öppnar upp möjligheter för innovation och tillväxt,” säger Martin Finnerman.

Martin kommer senast från rollen som Incident Response Manager på Truesec, ett bolag som hanterat många av de större svenska it-incidenterna och som fokuserar på att hjälpa organisationer och företag att förhindra och minimera effekten av dataintrång.

- Martin har gedigen teknisk bakgrund och även operativ erfarenhet av IT- säkerhetsarbete i ledande befattningar både från JM och senast från Truesec. Martin är också en viktig förstärkning av Riksbyggens IT-ledning och kompletterar våra ledningsförmågor inom IT och digitalisering, säger Per Karmteg IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen.

Riksbyggen är en av de större samhällsbyggarna i Sverige och har en framträdande roll inom nybyggnation av bostäder och fastighetsförvaltning. Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar.

För mer information:
Mira Lindahl, presschef på Riksbyggen, mira.lindahl@riksbyggen.seeller 070 - 258 36 38
Per Karmteg, IT- och digitaliseringschef (CIO/CDO) per.karmteg@riksbyggen.seeller 070 - 296 09 88

Ämnen


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31