Gå direkt till innehåll
Fr v Claes-Bore Niklasson, förvaltare Riksbyggen, Marita Bengtsson, Rbf Lidköpingshus 6  och Kristian Pälviä, kundansvarig Riksbyggen.
Fr v Claes-Bore Niklasson, förvaltare Riksbyggen, Marita Bengtsson, Rbf Lidköpingshus 6 och Kristian Pälviä, kundansvarig Riksbyggen.

Pressmeddelande -

Rbf Lidköpingshus 6 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Skaraborg

Rbf Lidköpingshus 6 har gjort mycket för att bostadsrättsföreningen ska bli mer hållbar. Nu har Rbf Lidköpingshus 6 utsetts till årets mest hållbara bostadsrättsförening inom Riksbyggens marknadsområde Skaraborg

Intresset för hållbarhet har varit ökande i bostadsrättsföreningarna under flera år och har fått en extra skjuts på grund av ökade kostnader för el och energi. Cirka 250 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen.

– Intresset för hållbarhet har varit ökande i bostadsrättsföreningarna under flera år och har fått en extra skjuts på grund av ökade kostnader för el och energi. Att vara rädd om planeten värnar också om föreningens ekonomi. Stort grattis till Rbf Lidköpingshus 6 som gör ett fantastiskt arbete, säger Mikael Bredelius, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Skaraborg.

Föreningen, som består av 40 lägenheter, har bland annat installerat en solcellsanläggning med 126 paneler som hittills producerat 165 MWh sedan den togs i drift för 3,5 år sedan. Med egenproducerad el blev det naturligt att sätta upp laddboxar för elbil med två öppna platser där förutom föreningens medlemmar också allmänheten kan ladda. Med sitt centrala läge i Lidköping är dessa flitigt använda.

Just nu pågår en renovering av en stor takyta på 531 kvm, över en lågdel med lokaler, där man lägger Sedum. Detta tak har samtliga medlemmar utsikt emot och att få en grön växtyta i kontrast till det gamla svarta papptaket ser alla medlemmar fram emot.

Juryns motivering:

”Föreningen har med styrelsen i spetsen och medlemmarnas stöd tagit medvetna beslut för att minska sitt klimatavtryck. I utemiljön har skapats förutsättningar för social samvaro och medlemsengagemanget stimuleras av transparent information från styrelsen.”

Fina priser till vinnarna
Förutom äran, blommor och diplom så vinner föreningen en biljett till ett hållbarhetsseminarium i Stockholm med erfarenhetsutbyte och olika föreläsningar. Samt en biljett till Galan Svenska Hjältar.

Riksbyggen har cirka 4 400 bostadsrättsföreningar som medlemmar och kunder.

– Omställningen till ett hållbart samhälle är en av vår tids främsta utmaningar och hur vi bor och lever har stor betydelse. Riksbyggen som organisation en viktig uppgift att fylla för att sprida kunskap, inspirera och vägleda föreningarna vid större investeringar för ökad hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Hållbarhet är stort. Och litet.

För mer information:
Mikael Bredelius, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Skaraborg, 0500-38 16 70
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31