Gå direkt till innehåll
Sofia Enberg, vd  Rafino och Lars Davidsson, affärsområdeschef ekonomisk förvaltning på Fastighetsägarna Service.
Sofia Enberg, vd Rafino och Lars Davidsson, affärsområdeschef ekonomisk förvaltning på Fastighetsägarna Service.

Pressmeddelande -

Rafino AB välkomnar Fastighetsägarna Service till tjänsten NyMedlem

Rafino AB öppnar nu upp plattformen och tjänsten NyMedlem för ytterligare en förvaltare - Fastighetsägarna Service. Genom tjänsten NyMedlem kan fastighetsförvaltare erbjuda sina kunder, bostadsrättsföreningarna, att på ett enklare sätt meddela mäklare, säljare och köpare ett godkännande eller avslag på medlemsansökan vid överlåtelser av bostadsrätter.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Fastighetsägarna Service till NyMedlem. Detta innebär att ännu fler objekt erbjuds i tjänsten för mäklare och att fler bostadsrättsföreningar kan meddela svar på medlemsskapsansökan snabbare, säger Jenny Sands, försäljningschef Rafino.

Med NyMedlem går processen för en medlemsansökan mycket fortare, vilket gynnar alla berörda vid försäljning och köp av lägenheter i bostadsrättsföreningar.

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder en digitaliserad process för medlemsansökningar. Vi väljer NyMedlem för att det är en lösning som hanterar den digitaliserade processen på ett enkelt men ändå säkert sätt. Vi tror också på en standard när det kommer till hur alla parter i överlåtelseprocessen kommunicerar och delar dokument, vilket NyMedlem erbjuder. Med NyMedlem kommer våra kunders styrelsemedlemmar kunna begära in eventuella kompletteringar samt ta kreditupplysningar med ett klick, vilket många efterfrågar som underlag för ett beslut idag, säger Lars Davidsson, affärsområdeschef ekonomisk förvaltning på Fastighetsägarna Service.

Rafino AB digitaliserar bostadsrättsköpet - från hämtning av mäklarbild, till överlåtelse och medlemsansökan – i en helt digital, sömlös och effektiv process. Med plattformen NyMedlem kan bostadsrättsköpet hanteras på ett standardiserat sätt där all kommunikation mellan alla parter sker via NyMedlem.

– Att Fastighetsägarna Service nu kliver på stödjer vår analys att förvaltare har högt på sin agenda att effektivisera sina flöden digitalt, säger Jenny Sands.

I plattformen visas hela tiden status för ansökan för alla parter och var i processen den befinner sig. NyMedlem används av mäklare, bostadsrättsföreningar och förvaltare.

– Vår ambition är, och har sedan start, varit att skapa en branschstandard för överlåtelseprocesser och medlemsgodkännanden. Vi ser framför oss att det kommer ske förändringar och centralisering av bl.a. bostadsrätters panter varpå vi jobbar nära olika intressenter för att kunna skapa och erbjuda processer som förenklar för alla när förändringarna väl sker, säger Sofia Enberg, vd Rafino.

Om Rafino AB
Rafino AB är ett dotterbolag till Riksbyggen som utvecklar digitala lösningar och produkter som skapar nya möjligheter för fastighetsbranschen och privatpersoner

För mer information:
Helena Wester, Leverans och utvecklingschef på Riksbyggen fastighetsförvaltning, 070-249 38 47 eller

helena.wester@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31