Gå direkt till innehåll
Glada miner hos Riksbyggen under 2021, ett år med massor av utmärkelser. Bilden är från prisutdelningen av Årets Miljöbyggnad. Fr v  Emilia Stridsberg, Anders Jeppsson, Emil Nilsson, Bumni Odubeyi och Marie Lundström.
Glada miner hos Riksbyggen under 2021, ett år med massor av utmärkelser. Bilden är från prisutdelningen av Årets Miljöbyggnad. Fr v Emilia Stridsberg, Anders Jeppsson, Emil Nilsson, Bumni Odubeyi och Marie Lundström.

Pressmeddelande -

Prisregn över Riksbyggen under 2021

Under 2021 har olika priser och utmärkelser haglat in över Riksbyggen. Allt från att Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö utsetts till Årets Miljöbyggnad till att Riksbyggen är ”Årets bostadsutvecklare” och har de nöjdaste bostadsrättskunder enligt nöjd kundindex, NKI.

– Det har varit ett fantastiskt år! Stort tack till alla medarbetare som gjort detta möjligt, säger Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

Riksbyggens Brf Viva vinnare av Västra Götalands Arkitekturpris 2021
Brf Viva på Guldheden i Göteborg har tilldelats Sveriges Arkitekter Västra Götalands (SAVG) Arkitekturpris 2021. Brf Viva har uppförts av Riksbyggen och består av 132 bostäder. Projektet har ritats av Malmström Edström Arkitekter och landskapsarkitekterna 02 Landskap. Hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv genomsyrar hela projektet. Brf Viva har tidigare bland annat tilldelats Kasper Salin-priset.

Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö vinner Årets Miljöbyggnad
Vinnare! Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö har utsetts till Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards. Riksbyggen har byggt om det före detta polishuset i Malmö till bostäder. Brf NEO Davidshall består av 122 bostäder, både nyproducerade lägenheter i tre nybyggda huskroppar och lägenheter som byggts i det fd polishusets tidigare lokaler anno 1934.

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020
Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI. Förstaplatsen delas med BoKlok. Dessutom har fyra av Riksbyggens projekt placerat sig på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt.

Riksbyggen vinnare av Haninge arkitekturpris
Riksbyggens Brf Blicken och Brf Framsidan har tilldelats Haninge arkitekturpris. Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och genom arkitekturpriset vill Haninge kommun skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt, samt uppmärksamma god arkitektur.

Riksbyggen vinnare i varumärkesundersökning
För tredje året i rad kommer Riksbyggen ut som vinnare i mediekoncernen Schibsteds rikstäckande undersökning av nyproduktionsmarknaden. Drygt tusen personer i Schibsteds digitala panel har svarat på frågor om hur de uppfattar bostadsmarknaden.

Fiskebäck äldreboende vinnare av utmärkelsen ”Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021”
Nu är det klart, Fiskebäck äldreboende i Lysekil är vinnare i tävlingen ”Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021”. Kooperativ hyresrättsförening (KHF) Lysekils Omsorgsbostäder har varit byggherre med Riksbyggen som totalentreprenör. Tävlingen arrangeras av företaget Nohrcon.

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke inom kategorin "Nyproduktion av bostäder"
Riksbyggen är vinnare kategorin "Nyproduktion av bostäder" i Sveriges Grönaste Varumärke, enligt en undersökning från konsultföretaget Differ. Undersökningen har besvarats av ett slumpvist urval av personer i åldrarna 15–75 år som är riksrepresentativt för svenska folket.

Guld till Riksbyggens kampanj ”Second hand i första hand” av Linnéa Salmén i Svenska
Second hand i första hand var temat när Linnéa Salmén inredde Riksbyggens unika visningslägenhet i Täby Park. Torsdagen den 14 oktiober blev det klart att kampanjen vunnit Guld i kategorin ”Event” i Svenska Designpriset efter att omröstningen i tävlingen avslutats.

Riksbyggen utsedd till ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet
Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet. Tidigare i år har Riksbyggens utsetts till Årets Grönaste Varumärke och förstaplatsen i Nöjdkundindex, NKI, Det är Hemnet som står bakom Guldhemmet och tävlingen syftar till att samla och hylla bostadsbranschens främsta profiler och starkaste insatser.

Riksbyggen branschbäst bland blivande civilingenjörer
Inom fastighetsförvaltning är Riksbyggen det företag som där studenter som läser till civilingenjör helst vill arbeta på, enligt en undersökning från Universum. Undersökningen ”Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare” har besvarats av över 21 000 studenter.

Flest föredrar Riksbyggen bland Hemnets besökare
Riksbyggen är det företag flest föredrar när det kommer till att köpa nyproduktion, visar en ny undersökning bland bostadssajten Hemnets besökare. Undersökningen visar också att Riksbyggen ökar i både kännedom och tänkbarhet.

Kalmar kommuns klimatpris till Riksbyggen för återbruk och cirkulär ekonomi
Riksbyggen Bostad Sydost har tilldelats Kalmar kommuns klimatpris. I samband att de sk Liljas-lokalerna rivs, för att ge plats för kommande bostäder, ser Riksbyggen till att material som WC-stolar, takarmaturer och köksinredning kan återanvändas. Priset utgjordes av blommor, diplom och en check på 15 000 kronor.

Årets mest hållbara bostadsrättsförening finns i Trelleborg
Inte ett pris till Riksbyggen som företag, utan ett pris som Riksbyggens delar ut och som självklart måste vara med i en årssammanställning. Brf Trelleborgshus 1 är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel installation av solcellsanläggningar, byte av all gammal belysning och en rad olika aktiviteter för ökad social hållbarhet. Nu har Brf Trelleborgshus 1 utsetts till vinnare i tävlingen Årets Hållbarhetsförening inom Riksbyggen, som i år haft rekordmånga deltagare, och kammar hem förstapriset om 15 000 kronor.

Hedersomnämnande i Solenergipriset 2021 till Riksbyggens Thomas Alsén
Thomas Alsén, energiingenjör på Riksbyggen, har fått ett hedersomnämnande för sitt engagerade arbete med solceller. Under lång tid har Thomas arbetat med solel i Norrköping, Linköping, Nyköping och Västervik. Ett arbete som resulterat i att drygt 4 000 kW solceller har installerats på enskilda bostadsrättsföreningar i såväl nybyggnadsprojekt som på befintliga byggnader.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31