Gå direkt till innehåll
Brf Viva, Guldheden, Göteborg
Brf Viva, Guldheden, Göteborg

Pressmeddelande -

Prisregn över Riksbyggen under 2020

Det blev en mängd utmärkelser och nomineringar för Riksbyggen under 2020. Bland annat fick Riksbyggens Brf Viva i Göteborg Sveriges mest betydelsefulla arkitektpris, Kasper Salin-priset. När det gäller hållbarhet kammade Riksbyggen hem ett antal olika utmärkelser, till exempel som det mest hållbara varumärket inom Bygg och Fastighet enligt unga vuxna och det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

– Det är fantastiskt roligt med alla priser som Riksbyggen fått. Det är ett kvitto på det långsiktiga arbete som vi gör för att skapa hållbara och attraktiva bostäder och att vi har en fastighetsförvaltning i toppklass, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg vinner Kasper Salin-priset

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har vunnit Sveriges mest betydelsefulla arkitektpris, Kasper Salin-priset. Brf Viva består av 132 bostäder och har ritats av Malmström Edström Arkitekter. Hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv genomsyrar hela projektet.

Riksbyggen utses för andra gången till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen
För andra året på raken utses Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen. Det visar Sustainable Brand Index B2B för 2019 som är Nordens största studie om hållbarhet.

Brf Viva vinnare av Guldhemmet i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”
Riksbyggens Brf Viva i Göteborg vann Guldhemmet i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”. Utmärkelsen Guldhemmet är ett nytt pris som för första gången delades ut den 5 mars.

Unga vuxna: Riksbyggen mest hållbara varumärket inom Bygg och Fastighet
I kategorin Bygg och Fastighet är Riksbyggen det mest hållbara varumärket, enligt Ungdomsbarometerns senaste rapport ”Framtidens hållbaraste varumärken”. I rapporten har man undersökt hur ungdomar i Sverige mellan 18-35 år värderar olika hållbarhetsperspektiv och vilka varumärken som de anser vara mest hållbara.

Riksbyggen återigen branschbäst bland högskoleingenjörer
Enligt studentundersökning Företagsbarometern är Riksbyggen återigen branschbäst inom Fastighetsförvaltning bland studenter som läser till högskoleingenjörer. Företagsbarometern är Universums årliga undersökning och i år har över 24 000 studenter deltagit i undersökningen.

Riksbyggen återigen prisad som ”Bästa förbättrare” på Web Service Award
Under Web Service Award-galan fick Riksbyggen ta emot utmärkelsen som ”Bästa förbättrare” för utvecklingen av kundportalen Mitt Riksbyggen. Under loppet av ett år har Mitt Riksbyggen ökat sitt WSA-index från 42 till 57.

Masthuggskajen i Göteborg prisas för sin hållbara stadsutveckling
Masthuggskajen, där Riksbyggen är en av aktörerna, vann första pris inom kategorin ”Årets Citylab-projekt” med motiveringen att projektet är en ””influencer” inom hållbar stadsutveckling och har ett innovativt fokus på social hållbarhet". Riksbyggen kommer bygga drygt 500 bostäder vid Masthuggskajen. Totalt blir det cirka 1 300 bostäder och 5 000 – 6 000 arbetsplatser vid Masthuggskajen med fokus på hållbar statsutveckling.

Riksbyggen vinnare i Earth Hour Challenge
Riksbyggens lag nr 3, hemmahörande i Ängelholm, kammade hem guldet i Earth Hour Challenge. Laget knep första platsen med 235 deeds per person i laget och totalt 1410 deeds, alltså microuppdrag. De har svarat på 702 quizfrågor och har sparat 4211 kilo koldioxidutsläpp. Det motsvarar en besparing på hela 3509 mil i en bensinbil!

Riksbyggens Mari-Louise Persson prisas för energieffektivisering
Mari-Louise Persson, energistrateg på Riksbyggen, har utsetts till vinnare av årets Egil Öfverholms-pris, ett hederspris för energieffektivisering. Riksbyggen har jobbat intensivt med energieffektivisering, både i nyproduktion och i förvaltning av befintliga fastigheter.

Riksbyggens Stefan Johansson utsedd till Årets Förvaltare
Stefan Johansson, teknisk förvaltare på Riksbyggen i Växjö, utsågs till Årets Förvaltare Lokaler av föreningen Aff i samarbete med Förvaltarforum. Stefan har arbetat i fyra år på Riksbyggen varav två som teknisk förvaltare.

Tävling i kundservice: Bättre kundmöten gav Riksbyggen finalplats i Brilliant Awards
Riksbyggens har systematiskt arbetat för att ge sina kunder en bättre upplevelse och det har gett resultat. Riksbyggen är en av tre finalister till Brilliant Awards, en undersökning baserad på tre miljoner kundundersökningar om kundupplevelser kopplat till kundservice.

Riksbyggens Brf Viva nominerad till World in Property Award
Brf Viva var en av fem nominerade till utmärkelsen World in Property Award. World in Property Award är ett rikstäckande pris och delas ut till ett företag eller ett projekt som gör ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden.

Riksbyggens Brf Viva nominerad till Svenska Ljuspriset
Brf Viva i Göteborg, som uppförts av Riksbyggen, är en av de nominerade till Svenska Ljuspriset. Tävlingen om Svenska Ljuspriset anordnas för 28:e året i rad.

”Världens Hem” dubbelt nominerad till Svenska Designpriset
Riksbyggens kampanj ”Världens Hem” nominerades till Svenska Designpriset i två kategorier. I ett unikt samarbete har Riksbyggen tagit hjälp av internationella inredare från mellanöstern och Sydamerika för att inreda och inspirera hem i Uppsala och Stockholm med syftet att utmana likriktningen med ”ljust och fräscht” bland bostadsannonserna.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll