Gå direkt till innehåll
Brf Viva byggs i Guldheden, ett central och attraktivt läge i Göteborg.
Brf Viva byggs i Guldheden, ett central och attraktivt läge i Göteborg.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Visning av Riksbyggens ungdomsettor för 95000 kronor i Göteborg

Fredagen den 23 mars har Riksbyggen en förhandsvisning av de sex bostadsrätter i Brf Viva, Göteborg, som kommer att säljas för 95 000 kronor. Lägenheterna kommer att visas för media och för de personer som nu kommer att erbjudas möjligheten att köpa de eftertraktade ungdomsettorna.

Riksbyggens ungdomsettor för 95 000 kronor har fått mycket stor uppmärksamhet. Nyligen släpptes dessa på Boplats Göteborg och processen med vilka som kommer att köpa dessa är nu klar.

– Det är jätteroligt att vi kommit så långt i processen att vi kan börja visa lägenheterna som är under produktion och att köparna nu är utvalda. Testet med ungdomsettorna är unikt i sitt slag, precis som många av de andra hållbarhetslösningarna som vi provar i Brf Viva, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Ungdomslägenheterna blir fullvärdiga bostadsrätter och säljs för 95 000 kronor. Övriga bostadsrätter i föreningen, som säljstartades under 2016, säljs under ”vanliga villkor”. De sex lägenheterna får köpas av personer mellan 18 – 30 år och har alltså en mycket låg insats men får en högre månadsavgift per kvadratmeter jämfört med de som köpt en traditionell bostadsrätt i föreningen.

Visningen av ungdomslägenheterna ger också möjlighet att se bygget av Brf Viva som just nu pågår längs Dr Allards gata i Guldheden. Med tanke på att visningen sker inne på en byggarbetsplats så behöver vi en föranmälan från de media som vill delta.

Vänligen skicka en föranmälan till hakan.andersson@riksbyggen.se senast torsdag 22 mars.

Varmt välkomna till en unik lägenhetsvisning!

Dag och tid: 23 mars kl 13.00-14.00.
Var: Byggarbetsplatsen på Dr Allards gata.

Forskning inom Positive Footprint Housing, PFH, ligger till grund för Brf Viva. PFH är tvärvetenskaplig forskning för helhetstänkande kring innovativ hållbar bostads- och stadsutveckling. Projektet ska resultera i ökad miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet där vunna insikter och lärdomar får sin första praktiska tillämpning i Brf Viva. Projektet är initierat av Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE, Research Institutes of Sweden.

För mer information, kontakta gärna:
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad i Göteborg, 031-704 56 12
Mikael Ahlén, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, Göteborg, 031-704 68 63

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38