Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Tidskapsel gjuts in i Riksbyggens kvarter Slottshusen i Malmö

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Tidskapsel gjuts in i Riksbyggens kvarter Slottshusen i Malmö

Tisdagen den 26 april kommer en tidskapsel att gjutas in i källarplanet i kvarteret Slottshusen på Citadellskajen i Malmö. Eftervärlden kommer bland annat att kunna ta del av en dagstidning, bilder och tidstypiska detaljer som ett munskydd. I ceremonin deltar Johanna Frelin, vd Riksbyggen, Andreas Schönström, kommunalråd Malmö stad och Camilla Wieslander, vd Skanska Öresund.

– Riksbyggen bygger hus med fokus på hållbarhet och perspektivet att de minst ska hålla i 100 år och längre än så. Våra hus blir en del av stadens historia och därför är det väldigt roligt att vi nu ska gjuta in en tidskapsel som kommande generationer kan ta del av, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Sydväst.

I tidskapseln kommer det att placeras flera tidstypiska saker som man i framtiden kan upptäcka för att få veta lite om hur livet var år 2022. Platsen i sig är historisk, 500 år har gått sedan Nordens äldsta renässansslott byggdes på andra sidan kanalen. Sammanlagt kommer Riksbyggen att bygga 180 bostäder i kvarteret.

– Det är också historiskt att Riksbyggen nu omvandlar de tidigare industri- och hamnkvarteren till attraktiva bostäder.

4 000 personer i intressekön till Brf Skeppskajen
Riksbyggen ska i närtid starta försäljningen av Brf Skeppskajen, den tredje etappen i kvarteret.

– Intresset för de 64 lägenheterna är extremt stort och cirka 4 000 personer finns i intressekön, berättar Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig för projektet.

I denna avslutande etapp ingår 64 lägenheter som sträcker sig från ettor till sexor. Vissa kompakta på 31 kvm och andra mer generösa med plats för både familj, släkt och vänner - på samma gång. Alla lägenheter har minst en balkong, terrass eller uteplats. På toppen av huset finns kronjuvelen vars takterrass på inte mindre än 67 kvm sträcker sig runt husets gavlar.

Läs mer om Brf Skeppskajen

Media är varmt välkomna att delta vid ingjutningen!

Dag och tid: Tisdag 26 april kl. 15.00
Plats:
Skeppsbyggaregatan 8 

För mer information:
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggens affärsområde Bostad SydVäst, 0725-00 10 71

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31