Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Stor inflyttningsfest i kv. Kornknarren i Fredriksberg

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Stor inflyttningsfest i kv. Kornknarren i Fredriksberg

I slutet av augusti påbörjades den tredje och sista inflyttningsetappen i Riksbyggens hyresrättsprojekt i kv. Kornknarren i Fredriksberg, Västerås. Alla tre bostadshusen är nu inflyttningsklara vilket Riksbyggen firar tillsammans med våra hyresgäster och entreprenören HMB onsdagen den 5 oktober med start klockan 16.30. Festligheterna inleds med tårta till all nyinflyttade.

– Det känns otroligt roligt att välkomna alla nyinflyttade med en gemensam inflyttningsfest. Förutom tårta blir de även andra aktiviteter, till exempel tipspromenad med fina priser, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Kvarteret Kornknarren har byggt i ett nytt område intill lummiga Råbyskogen där Stenkumlaskolan tidigare låg.

– De nya lägenheterna har ett ypperligt läge med motionsspår precis utanför dörren och nya Fredriksbergbadet bara en kort promenad bort. Det finns fortfarande ett fåtal 1:or och 2:or kvar för uthyrning, totalt sett har intresset varit mycket stort för lägenheterna, berättar Catarina Tenor.

Läs ner om Kvarteret Kornknarren

I det nya området har Riksbyggen även påbörjat byggnationen av 50 bostadsrätter i Brf Tornsvalan. 

– Projektet är ett av Riksbyggens bostadsprojekt som vi startar med egna medel, vilket innebär att vi påbörjar byggnationen innan säljstart. Detta för att våra framtida köpare ska få kortare tid mellan köp och inflyttning. Vi planerar för säljstart i början av 2023 och med en inflyttning preliminärt i slutet av 2023.

Läs mer om Brf Tornsvalan

Kvarteret Kornknarren är ett område som Riksbyggen är med och utvecklar och omvandlar till ett nytt levande kvarter tillsammans med Västerås stad. Området nås idag med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan, upp till Kornknarrestigen och därefter Stenkumlagatan och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck.

– Härifrån är det nära till många arbetsplatser, Erikslunds köpcentrum och det finns bra kommunikationer till Västerås city. De tre bostadshusen byggs för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver med solpaneler på taken för produktion av egen el. Vi erbjuder även bilpool för att underlätta en vardag utan egenägd bil, säger Catarina Tenor.

Området angränsar direkt till naturmark åt norr och öster och inom 200 meter finns parkytor med öppna gräsytor och fotbollsplaner och naturområde med elljusspår och endast 300 meter bort ligger idrottsanläggningen Råby IP där det även finns utegym och i närheten finns även tennisplan.

Media är varmt välkomna att delta under inflyttningsfesten!

Se lediga lägenheter i lägenhetsväljaren

Inflyttning i tre etapper

Hus 2 med adress Stenkumlagatan 8, inflyttning påbörjas från 3 maj 2022

6-våningshus med 32 lägenheter och fint hörnläge mot gatan. Här finns 10 lägenheter om 1 rum och kök mellan 34–36 kvm, 21 lägenheter om 2 rum och kök mellan 41–60 kvm och en 4: a om 86 kvm. I det här huset finns även en kommersiell lokal om 59 kvm i entréplan och i källarplanet finns cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga.

Hus 1 med adress Stenkumlagatan 6, inflyttning påbörjas från 21 juni 2022

7-våningshus med 38 lägenheter och fint läge mot skogen. Här finns 11 lägenheter om 1 rum och kök mellan 34–36 kvm, 25 lägenheter om 2 rum och kök mellan 41–60 kvm, en 3 rum och kök på 76 kvm och en 4: a på 86 kvm. Cykelrum, gemensam tvättstuga och förråd finns i källarplan.

Hus 3 med adress Stenkumlagatan 12, inflyttning påbörjas från 30 augusti 2022

Rött 9-våningshus uppåt gatan med 50 lägenheter. Här finns 16 lägenheter om 1 rum och kök mellan 34–36 kvm, 33 lägenheter om 2 rum och kök mellan 41–60 kvm och en 4: a på 86 kvm. Gemensamma tvättstuga på entréplan och lägenhetsförråd i källarplan.

För mer information:
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad, 019-19 24 08
catarina.tenor@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31