Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Säljstart för Riksbyggens seniorbostäder i Åkarp, Skåne

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Säljstart för Riksbyggens seniorbostäder i Åkarp, Skåne

I Åkarp, mellan Lund och Malmö, planerar Riksbyggen för 31 seniorbostäder i Bonum Brf Alunda. Riksbyggens Bonum-koncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Säljstarten inleds med informationsträffar i Lindhaga Församlingsgård 13-14 januari.

– Det finns ett uppdämt behov av seniorbostäder i Åkarp, som i många andra tätorter, och behovet kommer bara att öka framöver. Fler seniorbostäder startar också flyttkedjor och frigör bostäder för till exempel barnfamiljer, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Bonum Brf Alunda får ett centralt läge mitt i Åkarp. Lägenheterna kommer att ha storleken 2-4 rum och kök med antingen balkong eller uteplats. Inflyttningen är beräknad att kunna starta under 2022.

– Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna. Åkarp erbjuder en mysig bymiljö med närhet till service och bra kommunikationer, säger Theodor Alexandris.

Huset projekteras enligt Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Riksbyggen är också mån om att skapa flera sociala mötesplatser för en ökad social hållbarhet. Till exempel finns samlingslokal i föreningen.

Exempel på hållbarhetsåtgärder i projektet:

  • Varierande växtlighet på gården
  • Boulebana
  • Gröna tak

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att fönstren putsas. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat.

Media är varmt välkomna att delta under säljstarten!

Plats: Lindhaga Församlingsgård, Dalslundsvägen 1, Åkarp
Dag och tid: 13 januari kl 15.00 och kl 17.00 samt 14 januari kl 13.00.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 040-10 94 60

Marie Lundström, säljare, Riksbyggen Bostad, 040-10 94 47

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31