Gå direkt till innehåll
Brf Kryssaren och Brf Kikaren i kvarteret Upptäckaren, Västra Hamnen.
Brf Kryssaren och Brf Kikaren i kvarteret Upptäckaren, Västra Hamnen.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 153 bostadsrätter i Västra Hamnen, Malmö

Nu startar Riksbyggen byggandet av Brf Kikaren och Brf Kryssaren som tillsammans kommer att bestå av 153 bostadsrätter. Det första spadtaget tas den 30 januari av bland andra Andreas Schönström, kommunalråd Malmö Stad och Leif Linde, vd Riksbyggen.

– Riksbyggen tror starkt på Malmö och Öresundsregionen vilket inte minst märks i det stora antalet pågående och planerade bostadsprojekt i området. Det är mycket glädjande att vi nu kan starta byggandet av ytterligare två bostadsrättsföreningar i en av Malmös mest snabbväxande stadsdelar, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Riksbyggens erbjudande, som kombinerar nya välplanerade bostäder med en trygg och långsiktig förvaltning, är väldigt slagkraftigt efterfrågat av många. De båda nya föreningarna ligger i kvarteret Upptäckaren i Västra Hamnen.

Brf Kikaren
Vid Masttorget bygger Riksbyggen ett helt hus med bara ettor och tvåor mellan 34-52 kvm. Vi satsar på att skapa smarta bostäder med fokus på funktion snarare än yta. Föreningen kommer att bestå av 75 lägenheter med inflyttning sommaren 2020.

Brf Kryssaren
Vid samma gård som Brf Kikaren uppför Riksbyggen Brf Kryssaren med 78 bostadsrätter i storlekar från ett till fem rum och kök. Brf Kryssaren erbjuder ett bekvämt stadsliv vid havet i modern, välplanerad bostad. Planerad inflyttning sommaren 2020.

Brf Kikaren och Brf Kryssaren är bara två exempel på Riksbyggen omfattande nyproduktion av bostäder i Malmö. I Malmö bygger Riksbyggen bland annat även seniorbostadsrätter i Brf Ankaret i Västra hamnen, hyresrätter i Sorgenfri och unika bostadsrätter i det före detta polishuset vid Davidshalls torg mitt i centrala staden. Detta är bara ett axplock av de många projekt som är på gång i Malmö.

– Genomgående för alla våra projekt är att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Inför varje nyproduktionsprojekt använder vi Riksbyggens unika hållbarhetsverktyg. Det innebär att varje projekt målstyrs och kvalitetssäkras på ett transparent sätt när det gäller energi, innemiljö, material, mobilitet, etablering, social hållbarhet och ekosystemtjänster, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggen Bostad i södra Sverige.

Media är varmt välkomna att delta när det första spadtaget tas!

Dag och tid: 30 januari kl 12.00
Plats: Byggplatsen på Knopgränd

För mer information:
Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd, 0730-89 53 50

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38