Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 131 hyresrätter i Täby

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 131 hyresrätter i Täby

Den 23 september är det dags för officiell byggstart av Riksbyggens projekt Galopphästen i Täby Park, norr om Stockholm. Galopphästen kommer att innehålla 131 hyresrätter och sammanlagt planerar Riksbyggen för cirka 800 nya bostäder i Täby Park i flera etapper. Med och tar det första spadtaget är Erik Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Täby och Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

– Behovet av fler bostäder är stort, inte minst i Stockholmsområdet, och det är därför väldigt roligt att vi kan starta bygget av 131 hyresrätter. Riksbyggen fortsätter nu sitt långsiktiga arbete med att skapa nya bostäder i Täby Park, både hyres- och bostadsrätter, och där hållbarhet finns med genom hela genomförandefasen, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Galopphästen består totalt 131 hyresrättslägenheter, varav sex LSS-lägenheter, som kommer att fördelas i två huskroppar med fyra respektive sex våningar. Innergården kommer främst bestå av gröna umgängesytor och bland annat innefatta en boulebana.

Hållbarhet är viktigt i alla steg i genomförandet av projektet. Riksbyggen har bland annat anlagt en pop-up trädgård färdig i Täby Park. I trädgården finns till exempel 60 odlingslådor med både blommor och en krydd- och bärsektion. Det finns även en käpphästbana som nyligen öppnat och som redan blivit populär.

Riksbyggen bygger sedan tidigare Brf Cykelverkstaden med 111 nya bostäder i Täby Park. Första inflyttning i Galopphästen beräknas starta våren 2022.

Media är varmt välkomna att delta vid det första spadtaget!

Tid: 23 september kl. 11-13
Plats: Galoppsvängen i Täby precis intill busshållplats Norra Bergtorp (skyltat på plats)

För mer information:
Josefin Wannerheim, sälj- och marknadsansvarig marknadsområde Norrort, 08-553 635 16

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat innehåll