Gå direkt till innehåll
Brf Viva i Göteborg
Brf Viva i Göteborg

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Riksbyggen bjuder in till studiebesök den 17 oktober. Brf Viva – ett helhetstänk kring hållbart bostadsbyggande

Brf Viva i Göteborg med sina 132 lägenheter är något unikt med de höga ambitionerna att täcka hela hållbarhetsspektrat och försöka bygga Sveriges mest innovativa och hållbara bostadsprojekt. Namnet Viva betyder "att leva" och speglar livet som bevaras och utvecklas i och runt bostadsrättsföreningen.

Vid planerandet av Brf Viva har Riksbyggen tagit hjälp av PFH, Positive Footprint Housing, ett projekt som utgår från social-, ekologisk-, och ekonomiskt hållbar bostads- och stadsutveckling med människan i centrum. Här har Riksbyggen samlat tankar och kunskap från forskare, studenter och näringsliv som inspirerat och bidragit till flera av Riksbyggens hållbarhetsåtgärder.

Riksbyggen testar även som första aktör en ny typ av klimatförbättrad och unik betong. Detta har inneburit en minskad klimatpåverkan från produktionen med omkring 30 procent och även lett till ny kunskap inom området.

Några exempel på innovationer i Brf Viva:

  • Brf Viva är certifierat enligt Miljöbyggnad Guld. Det innebär till exempel en energianvändning på bara 65 procent av då gällande byggregler samt att höga krav på inomhusmiljö och materialval har uppnåtts.
  • Ungdomsettor – nya bostadsrätter för 95 000 kr.
  • Återanvändning av bussbatterier som energilager för solel.
  • Innovativa mobilitetslösningar som möjliggör ett boende utan egen bil.
  • Möjlighet att ägna sig åt lokal odling i antingen växthusets 12 odlingsbäddar eller i de 8 odlingslådor som finns på gården.
  • Ekosystemtjänstanalys - Riksbyggen genomför sedan ett antal år tillbaka ekosystemtjänstanalys vid alla nybyggnadsprojekt och Brf Viva var det första bostadsprojektet där analysen tillämpades.

Intresset för studiebesök har varit så stort att vi hittills inte hunnit ta emot alla som varit intresserade. Därför vill vi nu bjuda in er till en samlad visningsdag den 17 oktober.

Mer information om Brf Viva och hållbarhet

Anmälan dig här

Vi hoppas att träffa er på plats!

För mer information:
Martin Lundblad, Sälj- & Marknadsansvarig Göteborg, 031-704 56 12 eller martin.lundblad@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll