Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Invigning av solcellsanläggning med batteribackup i Brf Tornväktaren IV i Ystad

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av solcellsanläggning med batteribackup i Brf Tornväktaren IV i Ystad

Riksbyggen Brf Tornväktaren IV i Ystad har installerat en solcellsanläggning med batteribackup för att ta kunna lagra solenergin som produceras under dagen. Lördagen den 9 juni invigs anläggningen av bland andra Leif Linde, vd Riksbyggen och Hans-Inge Johansson, ordförande i Riksbyggen Brf Tornväktaren IV.

Mest solenergi produceras under dagen men mest energi används när de boende kommer hem på kvällen och börjar laga mat och startar tvättmaskinen. Med batteribackupen lagras energi för att komma till användning när den som bäst behövs. Installationsarbetet startade i början av 2018 och nu är det dags för invigning.

– Att hjälpa bostadsrättsföreningarna att utveckla sina fastigheter och samtidigt bidra till ett mer hållbart samhälle är en viktig uppgift för Riksbyggen. Den ombyggnation som Riksbyggen Brf Tornväktaren IV har genomfört är ett mycket bra exempel på det och det ska bli jätteroligt med den kommande invigningen, säger Leif Linde, vd Riksbyggen.

Solcellsanläggning är på 42 kWp och bestå av 228 kvm solceller. Produktionen kommer att mätas och redovisas på display monterad på fasaden samt via webben. Anläggningen är en del av en större ombyggnation som föreningen har genomfört: Ombyggnaden innefattar renovering av tak, skorstenar, fasad, närvarostyrd LED-belysning. Föreningen har sedan tidigare installerat IMD (individuell mätning och debitering) vilket möjliggör för föreningen att nyttja elen från solenergin till bostadsrätterna också och inte bara till själva fastigheten.

Riksbyggen har varit totalentreprenör för projektet och ombyggnationen har genomförts av Täta tak entreprenad AB.

Invigningen sker i samband med Riksbyggen Brf Tornväktaren IV firar 60-års jubileum med en gårdsfest för alla boende i föreningen.

Media är varmt välkomna att delta!

Var: Riksbyggen Brf Tornväktaren IV, Aulingatan 18 i Ystad.

När: Lördagen den 9 juni 2018, klockan 15.00.

För mer information:
Ola Palmblad, projektledare Riksbyggen, 040-10 94 51

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38