Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Invigning av Kooperativa hyresrättsföreningen Pynten i Bromölla

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Kooperativa hyresrättsföreningen Pynten i Bromölla

Måndagen den 4 september är det dags för invigning av det nybyggda trygghetsboendet Kooperativa hyresrättsföreningen Pynten i Bromölla. Jenny Önnevik, kommunstyrelsen ordförande i Bromölla, inviger det nya trygghetsboendet tillsammans med boende i föreningen.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kan inviga trygghetsboendet Pynten i Bromölla. Det finns en stor efterfrågan på den här typen av boende som riktar sig till äldre personer och ett konkret exempel på hur vi inom Riksbyggen bidrar till långsiktig samhällsnytta, säger Anders Ihse, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Trygghetsboendet Pynten består av 34 lägenheter och vänder sig till personer som är över 70 år. Att bo i trygghetsboendet är precis som att bo i en vanlig lägenhet fast med lite mer smarta lösningar och större trygghet.

– Det finns till exempel en trygghetsvärd knuten till boendet, gemensamma rum för social samvaro och en grön innergård som alla boende i föreningen kan njuta av, berättar Anders Ihse.

Pynten ligger i den nya stadsdelen Ivöstrand i Bromölla, nära centrum och med promenadavstånd till matbutik, vårdcentral, busshållplats och bibliotek. Boulebana och idrottsanläggning finns runt knuten och det är bara ett par hundra meter till Ivösjön.

Det finna många fördelar med kooperativ hyresrätt som boendeform, både för de boende och för kommunen. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger de boende ett inflytande över sitt boende. De boende får en tillgänglig och bekväm lägenhet utan behöva satsa något större kapital. I Kooperativa hyresrättsföreningen Pynten är medlemsavgiften bara 100 kronor.

Med kooperativ hyresrätt kan kommuner säkerställa kvaliteten och långsiktigheten i sin vårdverksamhet och boenden för äldre utan att kostnaderna för fastighetsinvesteringar skenar. Konceptet är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov – allt detta utan att använda kommunala medel.

Media är varmt välkomna att delta under invigning!

Dag och tid: Måndag 4 september kl 12:00–13:00
Plats: Musikvägen 9, Bromölla

För mer information:
Anders Ihse, marknadsområdeschef Riksbyggen, 0480–578 44

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31