Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Invigning av det om- och tillbyggda bostadsområdet Skarpan

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av det om- och tillbyggda bostadsområdet Skarpan

Hyresrättsområdet Skarpan i Linköping har genomgått en omfattande men varsam renovering och förtätning. De 282 ursprungliga lägenheterna har totalrenoverats och 150 nya lägenheter har tillförts genom påbyggnad av ett fjärde våningsplan. Nu är det dags för invigning och på plats är bland andra Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande i Linköping och Leif Linde, vd Riksbyggen.

– Skarpan är ett bra exempel på hur Riksbyggen som en långsiktig samhällsutvecklare både kan utveckla boendemiljön, tillföra fler bostäder samt göra bostadsområdet mer hållbart ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

År 1965 startades bygget av bostadsområdet Skarpan. Ett genomtänkt och modernt bostadsområde med närhet både till naturen och stadens utbud. Efter nästan fem decennier var det dags att totalrenovera området och 2010 initierades arbetet med att ta Skarpan in i framtiden. Renoveringen har skett varsamt för att behålla karaktären från när området byggdes.

– Jag brukar säga att i Skarpan har vi använt tumstock och Morakniv istället för tigersåg och container, säger Leif Linde.

Några av resultaten från projektet ser ut så här:

För de boende:
Helrenoverade lägenheter med bevarande av tidstypiska detaljer. Ökad tillgänglighet genom att bland annat hissar satts in. Gårdar och lekplatser har rustats upp.

För kommunen:
30 procent fler lägenheter utan att behöva ta mark i anspråk. Nytt vårdboende och utbyggnad av förskola.

För ett hållbarhetsperspektiv:
Hela området har energioptimerats och renoveringen har gjorts på ett resurssmart sätt genom att återanvända och fräscha istället för att kasta

Media är varmt välkomna att delta under invigningen!

Dag och tid: 28 augusti med start klockan 17.00
Plats: Gården Konstruktörsgatan 70

För mer information:
Roland Thérus, drift- och förvaltningsansvarig, 070-618 24 50

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31