Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö

Tisdagen den 18 december är det dags för ett historiskt ögonblick i stadsutvecklingen av centrala Malmö. Då inleder Riksbyggen officiellt förvandlingen av det före detta Polishuset vid Davidshallstorg till moderna bostäder med hög hållbarhetsprofil. Spadtaget tas av Andreas Schönström, kommunalråd Malmö Stad, Roland Ljungdell, Byggande styrelse, Stefan Rosenlöf, regionchef BAB och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen.

Riksbyggens Brf NEO Davidshall kommer att bestå av sammanlagt 122 bostadsrätter.

– Riksbyggen har en bred nyproduktion av bostäder i Malmö, både vad gäller geografisk spridning, skiftande utformning av bostäderna samt både som hyres- och bostadsrätt. Det är mycket roligt att vi nu kan starta byggandet av projekt där Riksbyggen förnyar en historisk byggnad mitt i centrala Malmö, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Intresset för Brf NEO Davidshall är stort och 53 av lägenheterna är redan sålda.

– Inom Brf NEO Davidshall finns en stor variation i storlek och utformning, från paradvåningar i Polishusets gamla delar till helt nyproducerade lägenheter i husen som uppförs på gården. Gemensamt är att det blir moderna lägenheter och ett hållbarhetstänk som löper genom hela projektet, säger Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd

Det gamla Polishusets arkitektur kommer kärleksfullt att bevaras och förnyas samtidigt som tre matchande huskroppar byggs på gården. Sammanlagt blir det 122 nya lägenheter i olika planlösningar och storlekar.

Lägenheterna i det gamla Polishuset får karaktär av våningar med generösa rum och några bevarade detaljer från förr. För att skapa ett enhetligt kvarter låter Riksbyggen även de nybyggda husen inspireras av dåtiden. De boende kommer att ha tillgång både till gemensamhetslokal samt bil- och cykelpool.

Riksbyggen har ett väl utvecklat miljö- och hållbarhetsarbete. Ett exempel i projektet är att Riksbyggen tillvaratar och återbrukar material inne i det befintliga huset. När de äldre delarna renoveras får byggnaden också en bättre energiklassning. Riksbyggen strävar mot att uppfylla miljömärkning enligt SGBC:s Miljöbyggnad nivå Silver i projektet.

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!

När: Den 18 december med start klockan 14.45.
Var: Det gamla Polishuset på Storgatan 43 i Malmö.

För mer information:
Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd, 0730-89 53 50
ulrika.nystrom@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31