Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens 79 seniorbostäder i Högsbo

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens 79 seniorbostäder i Högsbo

Den 1 november tas det första spadtaget för Bonum Brf Guldmyntet i Högsbo, Göteborg. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder där minst en person i hushållet fyllt 55 år. Med och tar det första spadtaget är Hampus Magnusson (M), kommunalråd och ordförande i Byggnadsnämnden.

– Det finns ett stort behov av fler seniorbostäder i Göteborg, det märks inte minst i det stora intresse som finns för Bonum Brf Guldmyntet. För Riksbyggen som långsiktiga samhällsutvecklare i Göteborg är vi därför mycket glada över att officiellt nu kunna starta byggandet av de nya seniorbostäderna, säger Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef, Riksbyggen Bostad Göteborg.


Högsbo har ett fint läge bara tio minuter från centrala Göteborg och med närhet till både Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården. Byggnaderna kommer att bestå av två hus utförda i gult tegel.

– Vi tror att det kommer att kännas som en naturlig del av den befintliga 50-talsbebyggelsen i Högsbo. Lägenheterna blir ljusa, med stora fönster och öppna, luftiga planlösningar. Självklart har alla lägenheter inglasad balkong eller en generös uteplats. På Riksbyggen ser vi nu fram emot att komma igång med utvecklingen av stadsdelen, säger Jesper Lundell, regional affärsutvecklare för Bonum seniorboende.

För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå använder Riksbyggen Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Nyligen blev Riksbyggens Brf Viva i Göteborg utseedd till Årets Miljlöbyggnad.

Inflyttning är beräknad att ske under hösten 2021. Entreprenör för projektet är Tommy Byggare.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

Dag och tid: Fredagen den 1 november klockan 12.00-14.00

Plats: Projektplatsen, hörnet där Guldmyntsgatan möter Örtugsgatan.

För mer information:

Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef, Riksbyggen, 070-288 41 02 

Jesper Lundell Regional Affärsutvecklare Bonum/Riksbyggen Bostad 031-704 56 39
Anders Radne, Sälj- och Marknadsansvarig Riksbyggen Bostad 031-704 68 66

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38