Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Första spadtaget för 39 nya lägenheter till trygghetsboendet Tallen i Frövi

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för 39 nya lägenheter till trygghetsboendet Tallen i Frövi

Den 10 maj tar Riksbyggen och kooperativa hyresrättsföreningen Tallen i Frövi, Lindesbergs kommun, första spadtaget för 39 nya lägenheter. Med och tar det första spadtaget är bland annat Maria Larsson, landshövding i Örebro och Karl-Arne Löthgren, ordförande i Tallen.

– Det är mycket glädjande att vi nu kan starta bygget av nya trygghetsbostäder i Frövi. Riksbyggen utvecklar nya bostäder med olika upplåtelseformer i både storstäder och i mindre kommuner, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Satsningen på ett nytt trygghetsboende i Frövi, där det inte byggts nya bostäder under en lång tid, är ett bra exempel på Riksbyggens långsiktiga samhällsansvar utanför storstadsregionerna, säger Elin Sjöstrand Olander, regionchef för Riksbyggens affärsområde Bostad Öst.

Kooperativa hyresrättsföreningen Tallen är ett trygghetsboende avsedda för personer över 65 år. Idag finns 54 lägenheter i Tallen och som nu kommer att utökas med 39 nya bostäder.

– Det finns en mycket stor efterfrågan på fler bostäder. Redan idag finns över 100 personer i kö så utbyggnaden av trygghetsboendet Tallen är efterlängtad, berättar Göran Blomkvist, projektledare Riksbyggen

Ceremonin kommer att gästas av Örebros landshövding Maria Larsson, Riksbyggens Göran Blomkvist, och Karl-Arne Löthgren, ordförande i Tallen.

Efter att vi invigt byggstarten med det första spadtaget bjuder vi på enklare lunch och kaffe på maten.

När? Onsdagen den 10 maj  kl. 11:30 - ca 13:30

Plats? KHF Tallen tomt (Vannebodagatan) Frövi

Media är varmt välkomna att delta!

För mer information:

Elin Sjöstrand Olander, regionchef, Riksbyggen, 072-529 33 96.
Göran Blomkvist, projektledare Riksbyggen, 021-10 32 53

Ämnen

Taggar

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66