Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Första spadtaget för 36 lägenheter i Brf Åstråket, Eskilstuna

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för 36 lägenheter i Brf Åstråket, Eskilstuna

Riksbyggen startar nu byggandet av 36 lägenheter i Brf Åstråket i Eskilstuna. Det första spadtaget tas den 18 februari och ceremonin kommer att gästas av bland andra Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Mårten Lilja, Riksbyggens vice vd Riksbyggen, Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Bergslagen på Riksbyggen. Inflyttning är planerad att ske under tredje kvartalet 2023.

– Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av Brf Åstråket och vi ser fram emot att kunna erbjuda 36 nya bostäder i två småskaliga tegelhus på fyra våningar med hållbarhet i fokus med såväl solpaneler på taket som att projektet certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, säger Mikael Pettersson Sjölund marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Lägenhetsstorlekarna fördelar sig mellan 2-4 rum och kök och från 52 kvadratmeter till 92 kvadratmeter. Alla lägenheter har en balkong mot gatusidan och en balkong eller uteplats mot föreningens privata och gemytliga innergård med fri utblick mot Eskilstunaån. Endast ett promenadstråk som ringlar sig längs ån kommer att skilja husen från vattnet.

– Intresset har varit jättebra. Läget är fantastiskt och det kommer att bli väldigt fina lägenheter. Försäljningen startade i september förra året och 22 av 36 lägenheter är redan sålda och en är reserverad, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Småskaligt med äkta kulturhistorisk charm. Första parkett och grönska vid Eskilstunaån. Fem minuters promenad från city.

– Det finns många sätt att beskriva det unika med Brf Åstråket i Västra Munktellstaden som är Eskilstunas snabbt växande stadsdel i anslutning till den historiska industrimiljön där Munktell hade sina verkstäder, säger Catarina Tenor.

Runt knuten finns stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konstutställningar på Konstmuseet, fartfyllda idrottsupplevelser på Munktellarenan och svensk verkstadsmekanisk historia på Munktellmuseet.

Gångbro binder samman Munktellstaden med Väster
Restaurang- och caféutbudet växer stadigt i takt med att fler människor flyttar hit och i området finns även ett hotell, Munktellbadets kittlande badäventyr för alla åldrar med generös relax-avdelning och träningsmöjligheter och evenemangsarena Stiga Sports Arena som rymmer hela 5 000 besökare och som är hemmaplan för det klassiska handbollslaget Guif. Här hålls även stora evenemang som konserter och mässor. Sydväst om Stiga Arena och Munktellbadet ligger gångbron Västerbron som smidigt binder samman Munktellstaden med verksamheter och kommunala parkeringar på Väster där det bland annat finns Biostaden Eskilstuna, mataffär, apotek, konditori och restaurang.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

Dag och tid: Fredag 18 februari, klockan 11:30-13:00
Plats: Tomten Brf Åstråket, Västra Munktellstaden (Brädgårdsgatan)

För mer information;
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen, 070–375 02 32
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad, 019-19 24 08
catarina.tenor@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll