Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Byggstart för Riksbyggens etapp fyra på Södra Sommarro, Karlstad

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Byggstart för Riksbyggens etapp fyra på Södra Sommarro, Karlstad

Nu är det dags att ta det första officiella spadtaget för elva kedje- och parhus på Södra Sommarro i Karlstad. Det första spadtaget tas den 31 augusti och inflyttningen är beräknad att kunna ske under hösten 2018.

Riksbyggen fortsätter sitt arbete med att utveckla Södra Sommarro, ett mycket attraktivt läge centralt i Karlstad och med närhet till Klarälvens strand.

– Intresset för etapp fyra som består av elva kedje- och parhus med äganderätt har varit mycket stort. Sommarro är ett av Karlstads bästa lägen och tio av de elva villorna är redan sålda, säger Magdalena Nääs, projektutvecklare på Riksbyggen.

Hustyperna som Riksbyggen uppför i den fjärde etappen är moderna tvåplansvillor på 136 kvm med stor takterrass och carport och välplanerade parhus på 109 kvm eller 126 kvm.

– För Riksbyggens del planerar vi för ytterligare två etapper dels med 19 kedje- och parhus och sista etappen med ett fyrtiotal bostadsrätter, säger Magdalena Nääs.

Björn Andersson Ling, känd bland annat från TV-serien Ack Värmeland, är på plats i samband med att det första spadtaget tas. Efter att spadtaget har tagits bjuder Riksbyggen på snittar och dryck.

Media är varmt välkomna att delta!

Var: Vi finns vid förlängningen av Nattviolgatan på Södra Sommarro i Karlstad.
Dag och tid: 31 augusti kl 15.00.

För mer information:

Magdalena Nääs, projektutvecklare på Riksbyggen, 070-299 5879
magdalena.naas@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38