Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Byggstart för 78 bostadsrätter i Brf Cortado i Hyllie, Malmö

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Byggstart för 78 bostadsrätter i Brf Cortado i Hyllie, Malmö

Nu är det dags att starta bygget av Riksbyggens Brf Cortado i snabbväxande Hyllie i Malmö. Den 8 juni tas första spadtaget av bland andra Andreas Schönström, kommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden och Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen.

– Hyllie är en av Malmös mest attraktiva stadsdelar och som växer snabbt. Brf Cortado är Riksbyggens första projekt i Hyllie och läget är mycket attraktivt med närhet både till Hyllie station och Hyllie Allétorg, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggens affärsområde Bostad i södra Sverige.

Brf Cortado erbjuder ett modernt boende med allt som behövs precis utanför dörren och hela världen inom räckhåll.

– I rollen som en långsiktig samhällsutvecklare vill Riksbyggen vara med och utveckla Hyllie och det känns väldigt roligt att vi nu kan starta bygget, säger Ulrika Nyström.

Brf Cortado kommer att bestå av ett torghus med sex våningar och fyra townhouse som är fyra våningar höga med åtta lägenheter i två plan.

Föreningen har fått sitt namn efter den aromatiska spanska kaffevarianten Cortado. Cafékulturen har också inspirerat till byggnadernas utformning och resulterat i en öppen, inkluderande arkitektur med en varm och ombonad känsla.

I samband med att det första spadtaget tas blir det tal, mingel, mat och dryck.

Media är varmt välkomna att delta!

När: 8 juni kl 11.30
Var: Allé Torget på Hyllie Allé

För mer information:

Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd, 0730-89 53 50

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31