Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Bostadsminister Per Bolund besöker Riksbyggens Brf Viva i Göteborg

Fredagen den 27 september besöker bostadsminister Per Bolund Riksbyggens Brf Viva i Göteborg, byggt för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt. På programmet står bland annat en träff med en köpare till ungdomsettorna för 95 000 kronor och visning av de många hållbarhetslösningarna som energilagring i begagnande bussbatterier och klimatsmart betong.

I Brf Viva har Riksbyggen, baserat på forskning och tillsammans med samarbetspartners, skapat en unik boendemiljö ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbarhetsperspektiv.

– Det som verkligen skiljer Brf Viva från många andra framtidsprojekt är att all den forskning som lagts ner omsatts till verklig handling. Vi är glada och stolta över att få visa upp Brf Viva för bostadsminister Per Bolund, säger Michael Ekberg, regionchef för Riksbyggen i Göteborg. Några exempel på innovationer i Brf Viva:

Bostadsminister Per Bolund besök inleds i Brf Vivas orangeri. Orangeriet är en av föreningens gemensamma ytor för socialt umgänge. På plats finns representanter för Brf Vivas odlingsgrupp. Odling sker både i växthus och i odlingsbäddar på gården.

Dag och tid: 27 september med start kl 11.00 till cirka 12.15.
Plats: Rundvandring sker på Brf Viva, Dr Allardsgata 14, Göteborg.

Media är varmt välkomna att delta!
Gör gärna en föranmälan till hakan.andersson@riksbyggen.seOm Brf Viva
Namnet Viva betyder att leva och speglar det hållbara livet, som utvecklas i och runt bostadskvarteret. Projektet grundas i det arbete som görs inom ramarna för Riksbyggen Positive Footprint Housing, ett tvärvetenskapligt forskningsarbete med helhetstänkande kring innovativ hållbar bostads- och stadsutveckling som pågått i snart tio år.

Vunna insikter i forskningen får sin första praktiska tillämpning i bostadsrättsföreningen Viva med 132 lägenheter i Guldheden vid Chalmers och Johanneberg Science Park i Göteborg.

Projektet är initierat av Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE - Research Institutes of Sweden.

Det unika med Brf Viva är att vi vågar införa framtidens bostadslösningar både när det gäller social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet i full skala, även det som aldrig tidigare testats i bostadsprojekt i Sverige. Riksbyggen tar nu tillsammans med våra partners inom Positive Footprint Housing ett stort steg framåt för att skapa framtidens hållbara och attraktiva boende!

För mer information:
Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef, Riksbyggen, 070-288 41 02 

Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 56 12

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38