Gå direkt till innehåll
Premiär för Riksbyggens visningslägenhet i Gällivare

Pressmeddelande -

Premiär för Riksbyggens visningslägenhet i Gällivare

Söndag 2 februari, i samband med Riksbyggens Stora visningsdag, är det premiärvisning av Riksbyggens visningslägenhet i Brf Midnattssolen. Brf Midnattssolen med 40 bostadsrätter är Riksbyggens första projekt i Gällivare med anledning av samhällsomvandlingen. Inflyttningen är planerad till oktober 2020.

År 2017 ingick Riksbyggen ett samarbetsavtal med LKAB i syfte att skapa 250 nya bostadsrätter i Malmfälten över tid. Under 2018 tog Riksbyggen första spadtaget för Brf Fjällvyn i Kiruna som är det första projektet som genomförs inom ramarna för avtalet. Brf Midnattssolen är projekt nummer två.

– Det är ett historiskt ögonblick att visa upp Riksbyggens första nya bostadsrätt i Gällivare i samband med samhällsomvandlingen, säger Anna Marklund, ansvarig säljare för Brf
Midnattssolen på Riksbyggen.

Brf Midnattssolen ligger på Repisvaara, vid foten av skidbacken Dundret och med utsikt över fjällvärlden.

– Intresset för Brf Midnattssolen har varit stort och i dagsläget är 36 av 40 bostadsrätter sålda eller reserverade, berättar Anna Marklund.

Riksbyggen planerar just nu även för projektet Brf Fjällblicken i Kiruna, Riksbyggens andra etapp bostäder i området Luossavaara. Projektet består av 47 välplanerade lägenheter med vackra vyer över fjäll och natur.

Se alla projekt som visas i Norrbotten

Dag och tid: Söndag 2/2 klockan 11-14
Plats: Brf Midnattssolen, Domherrevägen 10, våning 3.

För mer information:
Anna Marklund, ansvarig säljare för Brf Midnattssolen på Riksbyggen, 0706-68 34 97
Anna.marklund@riksbyggen.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material