Gå direkt till innehåll
Premiär för Diplomering i Aff

Pressmeddelande -

Premiär för Diplomering i Aff

Riksbyggen är en av initiativtagarna och delaktiga i framtagningen av en branschgemensam utbildning för fastighetsförvaltare, Aff Diplomutbildning. Aff Diplomutbildning är en e-utbildning i att tolka och skriva avtal och först ut att få diplomeringen är 20 Riksbyggen-medarbetare.

– Att upprätta ett förvaltningsavtal kräver att man kan tolka avtalstexten, samt förstå vilka konsekvenserna blir vid eventuella förändringar. Syftet med att bli utbildad och diplomerad i Aff är att höja nivån hos våra medarbetare, och i slutändan handlar det om en trygghet både för Riksbyggen och för kunden, säger Ylva Fröberg, processansvarig för anbud och avtal inom Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning.

Själva diplomtestet sker digitalt, och tar ca 3-5 timmar att genomföra. Diplomeringen vänder sig till yrkesroller så som kundansvarig, säljansvarig och leveransansvarig inom fastighetsförvaltning. För att bli diplomerad bör man först ha genomgått utbildningen Aff Basutbildning, alternativt ha fått kunskap genom erfarenhet.

– För att bli godkänd på diplomtestet krävs rejäla förkunskaper och blir därmed ett kvitto på att personen verkligen har kunskaper inom området. Intresset för diplomeringen är stor hos de som tidigare har gått Aff Basutbildning vilket är väldigt roligt, säger Ylva Fröberg.

Aff Diplomering lanseras under februari/mars. Aff - Forum för förvaltning och service är en förening verksam inom fastighetsägande, fastighetsförvaltning och Facility Management. Föreningen är en mötesplats och ett forum för verksamma inom branschen.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen över 4 200 bostadsrättsföreningar med cirka 200 000 bostadsrätter och över 100 000 hyresrätter. Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på 430 orter runt om i landet, från Trelleborg i syd till Karesuando i norr.

För mer information:
Ylva Fröberg, processansvarig för anbud och avtal inom Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning, 8-698 42 41

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31