Gå direkt till innehåll
Peter Eriksson blir ny bostadsminister

Pressmeddelande -

Peter Eriksson blir ny bostadsminister

Statsminister Stefan Löfvén utsåg idag Peter Eriksson (MP) till ny bostadsminister.

– Peter Eriksson är en erfaren politiker med god erfarenhet både av inrikespolitik och EU. Det senare allt viktigare också i bostadspolitiken. Vi ser fram emot ett samarbete med Peter Eriksson, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för Affärsområde Bostad på Riksbyggen.

Enligt Boverkets bedömning behöver Sverige cirka 700 000 nya bostäder fram till år 2025.

– Riksbyggen bildades 1940 och då, som nu, rådde en stor brist på bostäder. Riksbyggen har sedan dess samlat på sig en stor kunskap om att agera som en samhällsutvecklare och vi bistår gärna i processen med att nå en lösning på bostadskrisen. Bara genom ett samarbete mellan politiken och oss i branschen kan vi tillsammans lösa utmaningarna på bostadsmarknaden, säger Mårten Lilja.

Under 2015 mer än fördubblade Riksbyggen sitt bostadsbyggande av såväl bostadsrätter som hyresrätter. Fjolåret innebar ett genombrott för Riksbyggens satsning på produktion av hyresrätter.

För mer information:

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef Affärsområde Bostad, 08-698 42 18

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38