Gå direkt till innehåll
Parkeringsplats blir till levande stadskvarter i Jakobsbergs centrum

Pressmeddelande -

Parkeringsplats blir till levande stadskvarter i Jakobsbergs centrum

Den 7 juni antogs detaljplanen om det nya stadskvarter som Riksbyggen och Citycon tillsammans har utvecklat i centrala Jakobsberg. Sammanlagt blir det cirka 400 nya bostäder som produceras av Riksbyggen med en planerad byggstart under andra kvartalet 2017.

Bostäderna kommer i huvudsak att byggas på den så kallade Tornérparkeringens södra del i Jakobsberg.

– De nya bostäderna får bästa läge mitt i centrala Jakobsberg med närhet till såväl handel och service som till kommunikationer. Tillsammans med Riksbyggen har vi nu en fantastisk möjlighet att utveckla ett stadskvarter med varierat boende som sjuder av liv, säger Mattias Bernunger projektutvecklingschef på det nordiska köpcentrumbolaget Citycon.

Riksbyggen kommer att producera tre olika typer av lägenheter i Jakobsbergs centrum. Det kommer både att bli traditionella bostadsrätter i olika storlekar samt seniorbostäder. En av etapperna som byggs kommer vara inriktade enbart på mindre lägenheter, ettor och tvåor.

– Inom de närmsta tio åren planerar Riksbyggen att leverera 1500-2000 nya bostäder i Järfälla Kommun. Vi vill också inkorporera forskning och utveckling som en del i vår ambition att bidra till en långsiktig och hållbar stadsutveckling, säger Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen i Stockholm.

Säljstarten för bostäderna är beräknad till första kvartalet 2017 och byggproduktionen förväntas bli runt 2,5 år. Det innebär att inflyttning planeras till sista kvartalet 2019 och första kvartalet 2020. Arkitekter för projektet är Eskil Olsson och Anton Rathsman, Bau arkitekter.

För mer information, kontakta:

Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen, 08-553 635 04
Mattias Bernunger, projektutvecklingschef Citycon, 070-664 4559

Ämnen

Taggar

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material