Gå direkt till innehåll
Öppet fönster, avsnitt 11: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i 67 kommuner

Pressmeddelande -

Öppet fönster, avsnitt 11: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i 67 kommuner

Öppet fönster handlar denna gång om att ungdomsbostadsbristen inte bara är ett Stockholmsfenomen. Riksbyggen har nyligen släppt en rapport som visar att i 67 av landets kommuner råder det allvarlig ungdomsbostadsbrist. I panelen: Emma Ringqvist, förbundsordförande jagvillhabostad.nu, Johan Löfstrand, bostadspolitisk talesperson (S) och Johanna Ode, bostadspolitisk expert Riksbyggen.

Hur ser medlemmarna i jagvillhabostad.nu på ägt boende som första bostad? Är ett statligt Ungbolån en bra idé? Ordförande Emma Ringqvist berättar om förbundets syn på saken.

På förslag från Finansutskottet riktade riksdagen i våras ett tillkännagivande till regeringen om att återkomma med förslag till åtgärder för att underlätta för förstagångsköpare på bostadsmarknaden. Lyssna på Johan Löfstrands svar om planerna framåt.

Moderator: Håkan Andersson, presschef Riksbyggen

Riksbyggens rapport om ungdomsbostadsbrist i 67 kommuner

Lyssna på avsnitt 11 av Öppet fönster

Se tidigare avsnitt av Öppet fönster

Riksbyggen föreslår statliga byggnadskreditiv för att upprätthålla en hög byggtakt

Riksbyggens förslag om Ungbolån enligt CSN-liknande upplägg

För mer information:
Håkan Andersson, presschef på Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterade nyheter