Gå direkt till innehåll
Gunnel Graf, nyinflyttad i Bonum Brf Havslängtan i Norrtälje
Gunnel Graf, nyinflyttad i Bonum Brf Havslängtan i Norrtälje

Pressmeddelande -

Nu går första flyttlassen till Riksbyggens bostäder i Norrtälje hamn

I veckan gick de första flyttlassen till Riksbyggens 48 seniorbostäder i Norrtälje hamn. Föreningen, Bonum Brf Havslängtan, säljstartades i mars förra året och erbjuder välplanerade tvåor och treor på 47–78 kvm med balkong mot den fina innergården och en liten eller fransk balkong mot gatan, samt rymliga fyror på 98 kvm.

- Redan vid säljstart var intresset stort och idag finns enbart fjorton lägenheter kvar. Bonum Brf Havslängtan har blivit populärt på grund av sitt fantastiska läge nära den trevliga hamnpromenaden med uteserveringar och torghandel. Den planerade piren som erbjuder möjlighet till bad i stan är också något som lockar, säger Sara Stridh, sälj och marknadsansvarig på Riksbyggen i Norrtälje.

Huset har en samlingslokal med kök, bastu och loungerum. I huset finns även en övernattningslägenhet med uteplats mot gården, perfekt för de som har långväga gäster.

Gunnel Graf, 82 år, är ny boende som hämtat ut nycklarna till sin lägenhet på 98 kvadrat på fjärde våningen. Hon har tidigare bott i ett hus i Bromma, men på senare tid kände hon att det blev för mycket arbete för henne att underhålla huset själv.

- När man blir äldre måste man tänka på att orka med en flytt, och nu var det rätt tidpunkt för mig. Min dotter tipsade mig om Bonum Brf Havslängtan. Att det var nybyggt och fräscht samt dess närhet till ett av mina barn gjorde det till ett naturligt val, säger Gunnel.

Brf Havslängtan ingår i Riksbyggens Bonumkoncept, för de som fyllt 55+. Bonum har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonumlägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

Om Bonum
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, fika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar.

Mer om Brf Havslängtan
Mer om Bonum seniorboende

Mer information:
Sara Stridh, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Uppsala Gävle Dalarna Norrort, sara.stridh@riksbyggen.se eller 018-189749

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31