Gå direkt till innehåll
Bertil Roos i sitt nya boende i Svenstavik
Bertil Roos i sitt nya boende i Svenstavik

Pressmeddelande -

Nu flyttar de första in i nya trygghetsboendet BoBra i Berg i Svenstavik

För drygt två år sedan fattade styrelsen för Kooperativa Hyresrättsföreningen (KHF) BoBra i Berg beslut om att tillsammans med Riksbyggen bygga 24 trygghetslägenheter i Svenstavik. Fredagen den 1 december gick flyttlasset.

- För mig är det ett jättelyft. Man blir ju inte yngre och hittills har jag haft ett hus att sköta om med allt vad det innebär. Det här var precis i rätt tid. Det är en fantastisk boendeform med kooperativa hyresrätter. Man behöver inte vara ensam och vi kommer att ha gemensamma aktiviteter och kunna sitta tillsammans och se exempelvis skidskytte. Lägenheterna är bra anpassade för att bli äldre i. Det känns tryggt. Man måste tänka framåt, säger Bertil Roos som flyttade in i en av lägenheterna.

Den 1 december flyttade boende in i lägenheterna i trygghetsboendet i Svenstavik. Bergs kommun har tillsammans med Riksbyggen bildat den kooperativa hyresrättsföreningen BoBra i Berg som började bygga bostäderna i april förra året. Utöver trygghetsboendena rymmer huset även kulturmötesplats med folkbibliotek i bottenvåningen.

- Jag är mycket glad. Fler bostäder i Berg, flera boendemöjligheter och rörlighet på bostadsmarknaden. Det gynnar hela kommunen, säger Therese Kärngard, kommunalråd Bergs kommun

- Att skapa nya bostäder för den äldre delen av befolkningen är en utmaning för många kommuner. Med trygghetsboende i form av en kooperativ hyresrättsförening har vi på Riksbyggen hittat en form som är bra både för de boende och kommunen, säger Yvonne Westerlund, affärsutvecklare på Riksbyggen.

För mer information:
Therese Kärngard, kommunalråd Bergs kommun, 070-303 15 50
Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen, 072-232 73 49
yvonne.westerlund@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38