Gå direkt till innehåll
Missa inte att anmäla dig till frukostsamtal om Grön omställning i bostadsbeståndet

Pressmeddelande -

Missa inte att anmäla dig till frukostsamtal om Grön omställning i bostadsbeståndet

Det befintliga bostadsbeståndet är centralt för att lyckas med en grön omställning. Bostäder står för en stor miljöpåverkan på grund av material- och energianvändning. Samtidigt finns en outnyttjad potential, inte minst i bostadsrättsföreningars byggnader och tillhörande gårdar. Potentialen handlar till exempel om energieffektivisering, omvandling av onyttjade lokaler i bottenvåningar till bostäder och ökad växtlighet på gårdar som gynnar pollinering. Många åtgärder skapar samtidigt arbetstillfällen.

Riksbyggen vill öka takten i den gröna omställningen och bjuder därför in till ett politiskt samtal om hur vi kan minska byggnaders klimatavtryck, göra dem mer resurs- och energieffektiva och samtidigt öka den biologiska mångfalden. Vi hoppas på ett givande samtal där vi lyfter goda exempel och konkreta lösningar för att få detta att hända.

Från regeringen medverkar Daniel Westlén (L) statssekreterare hos klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari. Därefter diskuterar en politisk panel med bred erfarenhet vad som kan göras lokalt respektive nationellt och på EU-nivå.

Samtalet leds av Riksbyggens vd Johanna Frelin. Från Riksbyggen medverkar även Johanna Bjurskog, hållbarhetschef och Johan Sundlöf, affärschef ombyggnad.

Politiska panelen:

  • Daniel Westlén (L) statssekreterare hos klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari
  • Leif Nysmed (S) riksdagsledamot
  • Rickard Nordin (C) riksdagsledamot, klimat- och energipolitisk talesperson
  • Katarina Luhr (MP) riksdagsledamot, bostadspolitisk talesperson
  • Christofer Fjellner (M) oppositionsborgarråd, gruppledare och första vice ordförande i kommunstyrelsen Stockholm stad
  • Nike Örbrink (KD) gruppledare Stockholm stad

När och var?
Tisdag 7 maj kl 08:30-09:15. Frukost serveras från kl 08:00.
Riksbyggens huvudkontor på Kungsbron 21 i Stockholm, uppgång G, plan 8.

Hur anmäler jag mig?
Du mejlar att du önskar delta till anna.bergsten@riksbyggen.se

Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har på vår hemsida, riksbyggen.se/integritet

Fotografering
Fotografering kan förekomma under frukostsamtalet i syfte att dokumentera och rapportera om evenemanget i våra olika kanaler, exempelvis på riksbyggen.se och i sociala medier. Om du inte vill vara med på bild, ber vi dig meddela det på plats.

Varmt välkomna!
önskar
Riksbyggen

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31