Gå direkt till innehåll
Markförvärv: Riksbyggen planerar för 170 nya bostäder i Motala

Pressmeddelande -

Markförvärv: Riksbyggen planerar för 170 nya bostäder i Motala

Riksbyggen förvärvar fastigheten Motala Djurkälla 10:62, cirka sex kilometer utanför Motala centrum och med närhet till Vättern och Varamobadet. Här planerar Riksbyggen för sammanlagt 170 bostäder, radhus, kedjehus, villor och flerbostadshus. Området kommer att bebyggas i etapper med en preliminär första byggstart 2026.

– Det känns fantastiskt roligt att Riksbyggen kan bidra med nya bostäder med stort fokus på hållbarhet i ett mycket attraktivt läge i Motala. Kommunen har i en ny översiktsplan prövat lämpligheten i att bygga bostäder på platsen. På Riksbyggen ser vi nu fram emot att tillsammans med kommunen vara med och bidra till Motalas tillväxt, säger Michaela Rydlinmark, affärsutvecklare, Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping.

Visionen är att skapa ett område med en blandning av villor, radhus och flerfamiljsbostäder som erbjuder boendetyper genom hela livet. De nya bostäderna får närhet till skog och natur, vatten och kommunikationer.

– Vi tror att området framför allt kommer att locka unga familjer och personer som befinner sig mitt i livet. Vi vänder oss till de som redan bor i Motala med omnejd men vi tror också att området kommer att intressera de som bor i närliggande kommuner som Vadstena, Linköping och Borensberg, säger Michaela Rydlinmark.

Utvecklingen av området kommer att ske i etapper under lång tid.

– Om allt går enligt plan räknar vi med att kunna sätta spaden i marken 2026 med en planerad första inflyttning 2027, säger Michaela Rydlinmark.

Läs mer om projektet Djurkälla

För mer information:
Michaela Rydlinmark, affärsutvecklare, Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping, 013-16 93 60
michaela.rydlinmark@riksbyggen.se

Ämnen

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31