Gå direkt till innehåll
Leif Linde blir ny verkställande direktör i Riksbyggen

Pressmeddelande -

Leif Linde blir ny verkställande direktör i Riksbyggen

Sten-Åke Karlsson, Riksbyggens vd sedan sex år, lämnar den 30 november sin befattning med pension. Till hans efterträdare har styrelsen utsett Leif Linde, som i dag är förbundsdirektör i Kooperativa förbundet, KF, samt ingår i koncernledningen för KF och Coop.

Leif Linde har en bakgrund med ett brett samhällsengagemang, som bland annat generaldirektör i ungdomsstyrelsen samt som chef för Arbetarnas bildningsförbund, ABF.

Hans Tilly, Riksbyggens ordförande, är mycket glad över att Leif Linde börjar i Riksbyggen.

– Leif kommer att bidra med en bred erfarenhet från både företags- och folkrörelsevärlden, något som är av stort värde i ett kooperativt företag som Riksbyggen, säger Hans Tilly.

Leif Linde ser fram emot att axla ansvaret att leda Riksbyggen vidare enligt den affärsinriktning och strategiska plan som Riksbyggen arbetar efter.

– Riksbyggen är ett välskött företag som vilar på en stadig värdegrund där behovet av bostäder och nytta för medlemmen ligger i fokus. För mig är det inspirerande att få vara med och utveckla Riksbyggens serviceerbjudande för medlemmar och boende, säger Leif Linde.

Leif Linde tillträder sin befattning den 1 december.

För närmare upplysningar:

Hans Tilly, tel: 070 552 67 40

Leif Linde, tel: 070 593 97 48

Ämnen

Taggar


Riksbyggen startades 1940 och är ett kooperativt företag som utvecklar boendemiljöer i nyproduktion. Riksbyggen är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare, med bostadsrättsföreningar och kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens verksamhet finns över hela landet, och vi verkar tillsammans med förtroendevalda, medarbetare och boende. Som medlems- och intresseorganisation verkar Riksbyggen för bostadsrätten som boendeform och för allas rätt till ett bra boende.

Riksbyggen i siffror

  • 2 300 medarbetare
  • 20 000 förtroendevalda
  • 350 000 boende
  • 28 000 bosparare

Läs mer på www.riksbyggen.se

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material