Gå direkt till innehåll
Klart med vårdcentral och BVC till Riksbyggen i Partille

Pressmeddelande -

Klart med vårdcentral och BVC till Riksbyggen i Partille

Medipart AB är nu klar som en av hyresgästerna i Riksbyggens fastighet vid nybyggda Brf Kronhöjden i Partille. Medipart avser att starta en vårdcentral och en barnavårdscentral, BVC. I de nedre våningarna av detta bostadsprojekt i centrala Partille skapar Riksbyggen ett kommersiellt projekt med 2 000 kvadratmeter handel och kontor.

Nyligen blev det klart att coworkingföretaget Hive Workspace hyr 800 kvadratmeter av Riksbyggen i Partille. Nu är ytterligare en hyresgäst klar, Medipart AB. Medipart AB kommer att öppna en vårdcentral med tillhörande BVC om cirka 430 kvadratmeter.

– Både en vårdcentral och BVC är viktiga delar av servicen i en stadsdel. På Riksbyggen är vi därför mycket glada över avtalet med Medipart AB och deras kommande verksamheter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

– Det är ett mycket bra läge direkt vid Partille torg som passar perfekt för vår typ av verksamhet. I takt med att Partille växer ökar också behoven av olika typer av service . Vår ambition är att erbjuda högkvalitativ vård med god säkerhet, hög tillgänglighet och kontinuitet till alla våra patienter i Partille, säger Bijan Sahebi, vd på Medipart AB.

I Partille, vid Allum och Kyrktorget, bygger Riksbyggen just nu Brf Kronhöjden. I huset, som har tolv våningar, finns 74 lägenheter i storlek 1–4 rum och kök. Preliminär inflyttning beräknas starta under kvartal 4, 2019. I de två bottenvåningarna skapar Riksbyggen en handelsfastighet, Kronhöjden Handel AB. Ytan om 2 000 kvadratmeter är avsedd både för kontor och butiker.

Lokalerna kommer att vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2019/2020.

– Det här är Riksbyggens första kommersiella projekt i anslutning till ett bostadsprojekt på flera år. Vi ser det som en möjlighet i våra bostadsprojekt att både skapa värde och en levande stadsmiljö, avslutar Carl-Johan Hansson.

Savills uthyrningsteam har varit Riksbyggens samarbetspartner vid uthyrningarna till Hive Workspace och Medipart AB.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef affärsområde Fastigheter, 08-698 41 08

Ämnen

Taggar

Regions


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material