Gå direkt till innehåll
Klart för ny kooperativ hyresrättsförening i Hultsfred

Pressmeddelande -

Klart för ny kooperativ hyresrättsförening i Hultsfred

Kommunfullmäktige i Hultsfred har tagit beslut om att tillsammans med Riksbyggen bilda en kooperativ hyresrättsförening. Föreningen kommer att förvärva fastigheterna till tre befintliga boenden samt genomföra en om- och tillbyggnad av Hemgården i Målilla och en nybyggnation av trygghetslägenheter vid Ekliden.

Den kooperativa hyresrättsföreningen kommer att bildas i slutet av 2017. Det finns många fördelar med kooperativ hyresrätt som boendeform, både för de boende och för kommunen. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger de boende ett inflytande över sitt boende.

– Vi är väldigt glada över att beslutet nu är fattat. Riksbyggen är en samhällsbyggare och har en lång erfarenhet av att samarbeta med kommuner runt om i landet med att bilda kooperativa hyresrättsföreningar. Vi ser nu fram emot ett samarbete med Hultsfreds kommun, säger Daniel Toftskär, marknadsområdeschef för Riksbyggen Fastighetsförvaltning.

Målsättningen är att genom en kooperativ hyresrättsförening skapa moderna och tidsenliga boende för äldre. Den första byggetappen blir en tillbyggnad av Hemgården i Målilla. Alla kostnader som byggnationen innebär finansieras av föreningen via lån. Kommunen lämnar föreningen kommunal borgen för att garantera lägsta lånekostnad för föreningen.

– Om allt går enligt plan så räknar vi med att kunna komma igång med om- och tillbyggnaden under 2018. Sammanlagt räknar vi med att kunna tillföra 23 nya lägenheter vid Hemgården i Målilla, tre i befintliga byggnader och 20 i en helt ny byggnad, säger Michael Lindebring, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad.

Med kooperativ hyresrätt kan kommuner säkerställa kvaliteten och långsiktigheten i sin vårdverksamhet och boenden för äldre utan att kostnaderna för fastighetsinvesteringar skenar. Konceptet är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov – allt detta utan att använda kommunala medel.

För mer information:

Daniel Toftskär, marknadsområdeschef för Riksbyggen Fastighetsförvaltning, 0480-57 841
Michael Lindebring, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad, 0480-57 847

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31