Gå direkt till innehåll
Klart för byggstart av Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Boulogner

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Boulogner

Riksbyggen har sålt 27 av de 61 seniorbostadsrätterna i Bonum Brf Boulogner i Skövde och beslut om att starta byggandet har nu tagits. Lägenhetsstorlekarna spänner från två till fyra rum och kök och alla har inglasad balkong eller uteplats. Inflyttningen är beräknad att ske under 2024.

– Riktigt kul att Riksbyggen får möjligheten att bygga seniorboende i Skövde med vårt koncept Bonum. Särskilt glad är jag för våra kunder som utöver en ny bostad också får möjligheten att träffa nya vänner på de gemensamma aktiviteterna som föreningen kommer att hålla igång, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Intresset för de nya seniorbostäderna var stort inför säljstarten med över 550 personer i intressekön. För att få köpa en bostad måste en i hushållet fyllt 55 år vid inflyttning.

– Skövde har också en långsiktigt stark befolkningstillväxt, så det behövs fler bostäder för att tillgodose även det behovet och med våra Bonumföreningar så vet vi att flyttkedjan ger lediga hus till barnfamiljer som är så viktigt att få till, säger Martin Linsten.

Husen är anpassade efter målgruppen med god tillgänglighet som en röd tråd i föreningen. Under huset kommer det finnas garage, cykelförråd och annat förvaringsutrymme.

–Läget är också mycket bra med utsikt över den vackra parken med Boulognersjön, närhet till centrum, centralstation och annan service. Med Bonum-konceptet erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder i en härlig miljö som inbjuder till gemenskap, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

För den som är intresserad har vi ett samarbete med Fastighetsbyrån i Skövde som håller i visningar och försäljning av lägenheterna.

Läs mer om Bonum Brf Boulogner

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

Det kommer att installeras solceller på taket och komplementsbyggnaderna kommer att få sedumtak. Det kommer också att finnas möjlighet till elbilsladdning.

För mer information
Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern, 0522-65 44 55.
Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen, 072-465 66 56

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll