Gå direkt till innehåll
Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Guldäpplet på Södergården i Uddevalla

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Guldäpplet på Södergården i Uddevalla

Efter en lyckad säljstart är det nu klartecken för att börja byggandet av Brf Guldäpplet, Riksbyggens tredje och sista etapp på Söderskolans historiska mark i Uddevalla. Brf Guldäpplet består av 33 bostadsrätter och inflyttningen planeras till sommaren 2023.

– Det är oerhört glädjande att kunna starta den tredje och sista bostadsrättsföreningen på Södergården. Uddevalla växer och det behövs fler bostäder. Riksbyggen vill vara en långsiktig samhällsbyggare och bidra till Uddevallas fortsatta tillväxt med bostäder byggda med fokus på ökad hållbarhet, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

I projektet blir det många hållbarhetssatsningar, bland annat solpaneler, laddstolpar för elbilar och sedumtak. Försäljningen i Brf Guldäpplet startade i februari.

– Vi har redan sålt 17 lägenheter och fyra är reserverade. Det är stor spridning på det som hittills sålts, allt från 2 rum och kök till 5 rum och kök. Vi har löpande personliga visningar och intresset är stort, säger Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen Bostad.

Med Brf Guldäpplet fullbordar Riksbyggen området Södergården. Läget är mycket attraktivt och Riksbyggen kommer att bygga lägenheter i många olika storlekar, från ett rum och kök till stora femmor, säger Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen Bostad.

– Södergården är ett perfekt läge för den som vill bo centralt och ha nära till allt men ändå ha en lugn och trivsam miljö. Alla lägenheter, utom ettorna, har inglasad balkong. De större lägenheterna har till och med två balkonger, berättar Charlotte Berndtsdotter.

Husen byggs med högt ställda miljökrav och kommer att certifieras i enlighet Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Sammanlagt handlar det om 15 olika områden som bedöms för certifieringen.

– Riksbyggen fortsätter samarbetet från tidigare etapper med Hansson & Söner som huvudentreprenör. Byggprojekteringen kommer att pågå under ett par månader och spaden kommer att kunna sättas i marken under hösten, säger Caroline Andersson, projektledare på Riksbyggen.

Inflyttning beräknas till sommaren 2023

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se
Charlotte Berndtsdotter, säljare Riksbyggen, 0522-65 44 11,
charlotte.berndtsdotter@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll