Gå direkt till innehåll
Klart för byggstart av Riksbyggens 53 seniorbostäder i Kävlinge

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av Riksbyggens 53 seniorbostäder i Kävlinge

Nu är det klartecken för byggstart av 53 lägenheter i Riksbyggens Bonum Brf Kilen. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorboende i bostadsrättsform och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. 

– Det är väldigt roligt att vi redan sålt hälften av bostäderna i Bonum Brf Kilen vilket gör att Riksbyggen nu kan starta bygget av projektet. Riksbyggens Bonum-koncept är mycket populärt och det finns ett stort behov av fler seniorbostäder i Kävlinge i takt med att andelen äldre personer ökar och många vill byta villan mot en mer lättskött bostad, säger Jon Ossler, konceptägare för Bonum seniorboende på Riksbyggen.

Bonum Brf Kilen i Kävlinge kommer att byggas där Kvarngatan möter Skomakaregatan och Rundelsgatan. Mitt emot kommunhus, vårdcentral, apotek och bibliotek. Matbutiker och kommunikationer finns också i närheten.

– Fler seniorbostäder behövs också för att öka rörligheten på bostadsmarknaden. På så sätt kan det befintliga bostadsbeståndet användas på ett effektivare sätt vilket inte minst är viktigt i en tillväxtkommun som Kävlinge, säger Jon Ossler.

Hållbarhet ur många perspektiv
I Bonum Brf Kilen finns effektiva tvåor, lite mer generösa treor och rymliga fyror med plats för lite mer och fler. Som i alla Riksbyggens nyproduktionsprojekt finns ett hållbarhetstänk i alla led. Husen byggs för att klara certifieringskraven för Miljöbyggnad Silver och det färdiga projektet ska bidra till den biologiska mångfalden. Till exempel får komplementsbyggnader biotoptak och mängden täta och hårdgjorda ytor minimeras. Planteraring av växter som blommar från tidigt till sent på säsongen samt fågelholkar och fågelbad bidrar också till den biologiska mångfalden.

Den sociala hållbarheten är viktig i alla bostadsprojekt och inte minst i boende som vänder sig till en äldre målgrupp. I Bonum Brf Kilen kommer det att finnas en boulebana och ett lusthus med grillplats på innergården och en gemensamhetslokal för sociala aktiviteter.

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att fönstren putsas. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

– Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

Förutom gemensamhetslokal finns även ett övernattningsrum för tillfälliga gäster. Det är mycket populärt och gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på.

För mer information:
Jon Ossler, konceptägare Bonum seniorboende, 040-10 94 67
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd, 040-10 94 62

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38