Gå direkt till innehåll
Jätteintresse för kommande bostäder på Masthuggskajen

Pressmeddelande -

Jätteintresse för kommande bostäder på Masthuggskajen

Över 70 procent vill bo i en trea och 8 av 10 vill att föreningslokalen ska användas till fest och bjudningar, visar en enkätundersökning som Riksbyggen gjort bland intressenterna till de nya bostäderna vid Masthuggskajen. Undersökningen, som besvarats av över 2 200 personer, visar att hälften av intressenterna idag bor i bostadsrätt och att en av fyra bor i villa.

– Intresset för Riksbyggens nya bostäderna vid Masthuggskajen är jättestort, vi har närmare 8 000 personer i intressekön. Vi har passat på att göra en undersökningen inför den kommande byggnationen för att få en tydlig bild av vad blivande boende helst vill ha, säger Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

– Undersökningen visar att intresset för hållbara livsstilar är stort. Många vill dela både prylar och fordon med sina grannar. Detta passar väl in i den kommande stadsdelens hållbarhetsprofil som har ambitiösa hållbarhetsmål och även är Citylab-certifierad, säger Charlotta Brolin, hållbarhetsspecialist på Riksbyggen.

Undersökningen visar bland annat:

  • Populäraste lägenhetstypen är 3 rum och kök. Över 70 procent av de svarande vill helst bo i en trea.
  • Balkongen är viktig för de tillfrågande och nästan 40 procent vill att balkongen ska vara inglasad.
  • Hur ska gården vara utformad egentligen? 70 procent vill ha möjligheten att grilla och över 60 procent vill att det ska finnas gräsmatta. Många vill kunna träna också och nära hälften vill att det ska finnas ett utegym.
  • Många av de tillfrågade är partysugna. Åtta av tio vill att föreningslokalen ska användas till fest och bjudningar. Förhoppningsvis är coronapandemin över för länge sedan när husen vid Masthuggskajen står klara.
  • Det finns intresse för bilpool, nästan 30 procent säger sig kunna använda sig av bilpool i stället för egen bil. Framförallt är det personer under 30 år som föredrar bilpool. Ytterligare 23 procent kan tänka sig att använda bilpoolen som ett komplement.
  • Goda förutsättningar finns för delningsekonomi. De flesta av de tillfrågade kan tänka sig att dela saker med sina grannar. Det är framförallt verktyg och maskiner man helst kan tänka sig att dela.
  • Intresse för en cykelpool är stor. 43 procent säger att man skulle använda den ofta eller ibland. Framförallt det yngre upp till 40 år som är intresserade av cykelpool.
  • För att göra vardagen lite lättare för cyklister anser 74 procent att ett cykelrum inomhus vore bra. Kan man sedan pumpa, rengöra och ladda elcyklar där så blir vardagen genast lättare.

Först ut bland Riksbyggens projekt vid Masthuggskajen blir en bostadsrättsförening med sammanlagt 135 lägenheter. Det nya kvarteret kommer att ligga längs Första Långgatan och totalt kommer Riksbyggen att uppföra drygt 500 bostäder vid Masthuggskajens olika kvarter.

I det första kvarteret blir det ca 8 500 kvm bostadsyta och ca 2 050 kvm lokalyta. Stort fokus ligger på att skapa en levande stadsdel med liv och rörelse. Storlekarna på lägenheterna varierar i ett brett spann. Det kommer att finnas stora möblerbara balkonger och/eller terrasser till i princip alla lägenheter. De allra minsta lägenheterna får franska balkonger.

För mer information:
Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Bostad Göteborg, 031-704 68 66
Charlotta Brolin, hållbarhetsspecialist på Riksbyggen, 031-704 55 08

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll