Gå direkt till innehåll
Inflyttning i Riksbyggens Brf Petunia i Mölndals innerstad

Pressmeddelande -

Inflyttning i Riksbyggens Brf Petunia i Mölndals innerstad

Inflyttningen har startat i Riksbyggens Brf Petunia, Mölndals innerstad. Brf Petunia med 68 lägenheter är den andra av tre etapper om sammanlagt 183 bostäder i Mölndals innerstads västra kvarter. Försäljningen i den tredje etappen, Brf Browallia med 55 lägenheter, pågår för fullt..

– Det känns fantastiskt roligt att kunna välkomna köparna i Brf Petunia till sina nya lägenheter. Brf Petunia är en del av Riksbyggens långsiktiga satsning på att vara med och utveckla Mölndals innerstad med nya och mer hållbara bostäder, säger Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig Storgöteborg.

I januari 2021 flyttade första etappen, Brf Lobelia, som innehåller 60 bostadsrätter, in i sina lägenheter. Brf Petunia består av smart planerade lägenheter i storleken 1-4 rum och kök. Ettorna och de mindre tvåorna har en rymlig balkong med utsikt mot den fina och privata innergården. De större lägenheterna är genomgående med balkong eller uteplats i två väderstreck. Storlekarna spänner från 28-95 kvadratmeter. Entreprenör för projektet är Tornstaden.

– Lägenheterna i Brf Petunia sålde slut snabbt och just nu pågår försäljningen i Brf Browallia, den tredje och sista etappen.Brf Browallia kommer att bestå av 55 lägenheter samt tre lokaler och tillträdet är planerat att ske under första kvartalet 2023, säger Krister Svensson, projektchef Storgöteborg.

Alla tre etapper byggs med högt ställda hållbarhetskrav och uppförs enligt Miljöbyggnad Silver. Alla boende att ha möjlighet att hyra gemensamhetslokaler som är tillgängliga för hela kvarteret. Gemensamhetslokalerna kan användas för barnkalas, styrelsemöte eller bokas till övernattande gäster.

Mölndals innerstad har blivit ett område fullt av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga mötesplatser. Totalt har här planerats för 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser.

Trygghet att köpa ny bostadsrätt av Riksbyggen
Trygghetslöftet ger köparen ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av den nuvarande bostaden dröjer.

Läs mer om Trygghetslöftet

För mer information:
Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig Storgöteborg, Riksbyggen, 031-704 55 93
Fabian.billing@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll