Gå direkt till innehåll
Daniel Nilsson är en av de nyinflyttade Hyrköparna i Brf Körsbärslunden.
Daniel Nilsson är en av de nyinflyttade Hyrköparna i Brf Körsbärslunden.

Pressmeddelande -

Inflyttning i de första bostadsrätterna på Drottninghög i Helsingborg

Riksbyggen har startat inflyttningen av totalt 149 bostäder i projektet Körsbärslunden som ligger i början av Drottninghög i Helsingborg. I samma projekt har Riksbyggen byggt lägenheter med boendeformerna bostadsrätt, hyrköp av bostadsrätt och hyresrätt. Intresset för alla tre boendeformerna har varit mycket stort.

– Riksbyggen har varit först ut med att bygga bostadsrätter i Drottninghög. Det är fantastiskt roligt att det går att bygga bostadsrätter även i områden som tidigare helt dominerats av hyresrätter. Samtliga bostadsrätter i Brf Körsbärslunden var sålda flera månader innan första inflyttningen, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Brf Körsbärslunden består av sammanlagt 38 bostadsrätter. Resterande av de 149 lägenheterna i projektet är hyresrätter.

– Satsning på bostadsrätter på Drottninghög möjliggör för boende i området att göra bostadskarriär utan att behöva flytta ifrån området. Att så många väljer att köpa sin bostad på Drottninghög visar på möjligheterna i området och förhoppningsvis blir det en större blandning av upplåtelseformerna i kommande nyproduktionsprojekt, säger Theodor Alexandris.

Fyra av de 38 bostadsrätterna är så kallade Hyrköps-lägenheter.

– Hyrköp av bostadsrätt som är ett sätt för Riksbyggen att underlätta inträdet på bostadsmarknaden för unga vuxna. Brf Körsbärslunden är först ut med Hyrköp i Skåne och det blev succé. Flera hundra visade intresse för Hyrköpslägenheterna och i dagarna flyttar det första Hyrköparna in, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Hyrköp innebär i korthet att den boende hyr lägenheten av Riksbyggen och har sedan option att inom fem år köpa bostadsrätten till samma pris som vid inflyttningen, uppräknat med konsumentpris index.
>>Mer om Hyrköp 

Intresset för hyresrätterna i projektet har också varit stort.

– Alla 3 rum och kök med hyresrätt gick åt på direkten. Det räckte med två visningar så var de uthyrda. Hälften av alla hyresrätter blev inflyttade i slutet av februari och resterade hyresgäster flyttar in i mars. Det finns bara lägenheter med 2 rum och kök kvar för uthyrning, alla andra lägenheter är redan uthyrda, äger Marin Björk, projektledare på Riksbyggen.

I projektet finns delningstjänster i form av bilpool och gemensamma ytor, till exempel stora takterrasser som används av boende inom samtliga tre boendeformer. Det finns även en förskola med fem avdelningar och ett 60-tal barn.

– Förskolan startade verksamheten i början av januari och det är ett jättefint läge för barn, med en lekplats i direkt anslutning till förskolan. De har även tillgång till den fina parken, berättar Martin Björk.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 040-10 94 60
theodor.alexandris@riksbyggen.se
Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad, 042-18 66 36
kristin.vanderreep@riksbyggen.se
Martin Björk, projektledare Riksbyggen, 072-45 46 931
martin.bjork@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38