Gå direkt till innehåll
Helsingborgs grönaste stadsdel växer fram

Pressmeddelande -

Helsingborgs grönaste stadsdel växer fram

Riksbyggen tar täten med miljöriktigt byggande i Helsingborg. Riksbyggens Brf Celsiana och Bonums Brf Alba i Ringstorp är Helsingborgs första flerbostadshus att uppnå silver, den näst högsta nivån, enligt kriterierna i Miljöbyggnad. Certifieringen utfärdas av Sweden Green Building Council och är ett kvitto på förhöjda kvaliteter hos byggnaden vad gäller energi, inomhusmiljö och material.

- Det är ett bevis på att vi går från ord till handling när det gäller vårt miljöarbete i nybyggnadsprojekt, säger Elijah Hamilton, projektledare på Riksbyggen.

Miljöbyggnad är ett certifieringssystem som baseras på svenska bygg- och fastighetsbranschens krav, med målet att skapa miljömässigt hållbara byggnader. I certifieringen ingår 15 kriterier som bland annat behandlar områdena energianvändning, energislag, ljudklass, ventilationsstandard samt granskning och dokumentation av byggvaror. Inom två år efter färdigställande ska certifieringen verifieras och följas upp. Även detta utförs genom Sweden Green Building Council.

Arbetat målmedvetet med miljömålen

Kriterierna för silvernivå i Miljöbyggnad finns med i samtliga nybyggnadsprojekt i Riksbyggen.

- Målen har funnits med sedan ett tidigt skede i projektet. Vi har informerat och utbildat alla inblandade parter under arbetets gång samt arbetat målmedvetet för att uppnå Miljöbyggnadskriterierna, förklarar Elijah Hamilton som några av framgångsfaktorerna bakom certifieringen.

- Riksbyggen sticker ut hakan och visar att man vill och är, en av de främsta samhällsbyggarna i Sveriges åttonde största kommun Helsingborg. Detta gör det extra roligt att få se kvarteret ta form på Nya Kullavägen, säger Elijah Hamilton.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31