Gå direkt till innehåll
Godkänd Svanenmärkning för Riksbyggens Brf Riddaren i Linköping

Pressmeddelande -

Godkänd Svanenmärkning för Riksbyggens Brf Riddaren i Linköping

Riksbyggen ställer höga krav på hållbarhet i sin bostadsproduktion och nu har nybyggda Brf Riddaren i Berga Park i Linköping godkänts med miljömärkningen Svanen. Svanen ställer krav på energianvändning, kemiska produkter, byggprodukter/-varor och en rad innemiljöfaktorer som är relevanta för människors hälsa och för miljön. Brf Riddaren består av 43 lägenheter som nyligen haft inflyttning.

– Alla Riksbyggens flerbostadshus* har sedan många år en miljöcertifiering men Brf Riddaren är det första projektet där vi använder Svanen. Riksbyggen vill bidra med fler bostäder på ett mer hållbart sätt, både under byggprocessen och när husen är färdiga och är i drift, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Med Svanenmärkningen ställs bland annat krav på kvalitetsstyrning i byggprocessen och på överlämnandet av byggnaden till de boende och förvaltning/drift. Byggnaderna ska även ha en låg energianvändning.

– En viktig del för att klara Svanenmärkningen är också en god innemiljö. De nya bostäderna ska inte bara värna om planeten utan även om människorna. Självklart också vara så bra som möjligt för de boende i deras vardag, säger Karolina Brick.

Riksbyggen använder sedan 2012 Miljöbyggnad i sin bostadsproduktion.

Stort utbud av Svanenmärkta hyresrätter
I två huskroppar bygger Riksbyggen även 182 hyreslägenheter om sju till åtta våningar i Berga Park. Lägenheterna byggs i storlekarna 1-3 rum och kök och samtliga ligger mot en grön innergård.

– Det är riktigt fina lägenheter med hög standard. Till exempel blir det ekparkett i alla rum och i de helkaklade badrummen finns både tvättmaskin och torktumlare, berättar Patrice Wedlund, säljare och marknadskoordinator hyresrätter på Riksbyggen.

Film om Riksbyggens hyresrätter i Berga Park i Linköping.

Titta in i lägenhetsväljaren och på Riksbyggens hemsida.

Inflyttningen i hyreslägenheterna kommer att ske i etapper med start i februari 2022.

*med tre våningar eller fler.

För mer information:
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31