Gå direkt till innehåll
Fullt hus i Viskaholm – Nordea sist in bland de nya hyresgästerna

Pressmeddelande -

Fullt hus i Viskaholm – Nordea sist in bland de nya hyresgästerna

Med Nordea som ny hyresgäst i Viskaholm är de nyrenoverade lokalerna nu fullt uthyrda. Tillsammans med de tidigare presenterade hyresgästerna Riksbyggen, AB Bostäder i Borås, Ikkab, Bengt Dahlgren, Tengbom och Adwise Media kommer kontorsfastigheten samla en rad olika verksamheter.

– Vi är jätteglada att få Nordea som hyresgäster, och att våra lokaler nu är fullt uthyrda. Intresset har varit stort, klart över förväntan, säger Thomas Pettersson, uthyrningsansvarig på Fastighets AB Viskaholm som ägs av Riksbyggen och AB Bostäder i Borås

Den välvda byggnaden, Viskaholm, byggdes 1913 och är sedan dess ett landmärke som rymmer en del av Borås textilhistoria. Det anrika fabrikshuset har under de senaste 100 åren fungerat som att nav för textilindustrin i Viskaholm.

Efter drygt 150 år med väveriverksamhet har ägarna Riksbyggen och AB Bostäder gjort om en av Borås mest kända fastigheter till modern kontorsverksamhet. Kvar finns en historisk touch.

– Renoveringen har varit varsam för att behålla stil och karaktär på den anrika fastigheten.

Samtidigt har fokus varit att skapa en modern och flexibel kontorsmiljö för att kunna möta dagens krav på funktionella lokaler, fortsätter Thomas.

– Nordea kommer sitta mitt i fastigheten med fantastisk utsikt över staden och Viskan. Precis som för tidigare hyresgäster börjar vi med en hyresgästanpassning, där Nordea har anlitat en inredningsarkitekt för att sätta sin prägel på lokalerna, avslutar Thomas.

Den första flytten till Väveribolagets gamla lokaler skedde i augusti 2018 när Riksbyggen flyttade in. Lokalen ligger i det området som omformas under namnet Västerbro. Här planeras det för bostäder och kontor med ett stenkast till stadskärnan och grönska.

– Samtidigt som fastigheten Viskaholm förbereds för dessa verksamheter diskuteras visionen för hela området Västerbro vidare, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Fakta fastigheten Viskaholm
Adress: Västerbrogatan 8
Kommun: Borås
Område: Centrum
Byggår: 1913
Tillbyggnad: 1944 (främre delen av gaveln mot vänster)
Ägare: Riksbyggen och AB Bostäder

För mer information:
Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad, 033-20 25 61
tommy.prissberg@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38