Gå direkt till innehåll
Fr v Martin Linsten, marknadsområdeschef, Per Isaksson, projektchef, Ulf Ahlén, löpare och  Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.
Fr v Martin Linsten, marknadsområdeschef, Per Isaksson, projektchef, Ulf Ahlén, löpare och Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Boulogner, Skövde

Måndagen den 12 maj var det officiell byggstart för 61 seniorbostadsrätter i Riksbyggens Bonum Brf Boulogner i Skövde. Det första spadtaget togs av Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande, Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, Ulf Ahlén, den förste köparen i projektet och Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kan ta det första spadtaget för de nya seniorbostäderna. Att bygga för en äldre målgrupp är också att bygga för unga. Med fler seniorbostäder frigörs villor och radhus som till exempel barnfamiljer kan flytta till, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Lägenhetsstorlekarna spänner från två till fyra rum och kök och alla har inglasad balkong eller uteplats. Inflyttningen är beräknad att ske under 2024. Husen är anpassade efter målgruppen med god tillgänglighet som en röd tråd i föreningen. Under huset kommer det finnas garage, cykelförråd och annat förvaringsutrymme.

– Det kommer att bli jättefina lägenheter och läget är också mycket bra med närhet till, centrum, centralstation och annan service, säger Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen.

Läs mer om Bonum Brf Boulogner

Riksbyggens Bonum-koncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

– Många som flyttar till en Bonumförening vittnar om att de får många nya vänner i föreningen. Bonum gör det möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna. Genom att Riksbyggens Trygghetsfilosofi är det extra tryggt att köpa en ny bostad av oss, berättar Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Läs mer om Bonum seniorboende

Det blir många satsningar för ökad hållbarhet i projektet. Det kommer till exempel att installeras solceller på taket och komplementsbyggnaderna kommer att få sedumtak. Det kommer också att finnas möjlighet till elbilsladdning.

För mer information:

Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern, 0522-65 44 55.
Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen, 072-465 66 56

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll