Gå direkt till innehåll
Tomas Söreling, oppositionsråd, Lars Rosander, kommunalråd, Maria Phil, verksamhetschef Hultfreds kommun, Pär Jonasson, förvaltare Riksbyggen, Jonas Eliasson, arbetschef Dynacon och Jim Ferreira Axelsson, projektchef Dynacon.
Tomas Söreling, oppositionsråd, Lars Rosander, kommunalråd, Maria Phil, verksamhetschef Hultfreds kommun, Pär Jonasson, förvaltare Riksbyggen, Jonas Eliasson, arbetschef Dynacon och Jim Ferreira Axelsson, projektchef Dynacon.

Pressmeddelande -

Första spadtaget för om- och tillbyggnad av äldreboendet Lindgården i Hultsfred

Kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem och Riksbyggen har tagit det första spadtaget för om- och tillbyggnation av fastigheten Solvändan 2, äldreboendet Lindgården, i Hultsfreds kommun. I en första etapp ska 27 helt nya lägenheter byggas intill de befintliga och totalt blir det 57 nya eller ombyggda lägenheter.

– Det är fantastiskt roligt att bygget nu är officiellt startat. I Det här projektet skapar vi 57 lägenheter med modern standard i centrala Hultsfred, 21 lägenheter fler än vad som finns idag. Vi kommer även att skapa trevliga och användbara utemiljöer, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Inom fastighet Solvändan 2 i Hultsfred blir det både om- och tillbyggnader och Hultsfreds kommun kommer när projektet är klart få tillgång till totalt 57 vårdplatser för särskilt-/demensboende med tillhörande gemensamma och administrativa ytor.

Fastigheten skall även förses med nytt värmesystem ny fjärrvärmeanläggning som samt även inkluderar solceller på taket. Projektet kommer att delas upp i två etapper:

Etapp 1
Nybyggnation av 27 lägenheter för särskilt-/demensboende. Nybyggnationen blir en våning högre än befintlig byggnad. Under byggandet av den första etappen kommer verksamheten att vara i drift befintlig byggnad. Första etappen är planerad att vara klar den sista augusti 2023.

Etapp 2
Tillbyggnad av åtta lägenheter samt ombyggnation av dagens 36 lägenheter till 22 lägenheter. Under byggnation av den andra etappen kommer boende och verksamheten ha flyttat in i etapp 1. Andraa etappen är planerad att vara klar den sista augusti 2024.

Det första spadtaget togs den 25 november.

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i över tio procent av landets kommuner. För många kommuner är det en utmaning att kunna erbjuda moderna och anpassade boenden för de äldsta i kommunen. I en kooperativ hyresrättsförening finansieras alla kostnader genom hyresintäkter och det avsätts regelbundet medel för fastighetsunderhåll. Föreningen är självfinansierad, vilket ger utrymme för kommunen att säkra sina övriga investeringsbehov.

Kommunen har representanter i föreningens styrelse, vilket ger full insyn och inflytande över fastigheter inom trygghetsboenden och vård- och omsorgsboenden, utan att själv äga dem.

Genom engagemang och fokus i styrelsen är det lätt att åstadkomma fina miljöer både för de boende och vård- och omsorgsverksamheten. Upplåtelseformen medger boendeinflytande utan att de boende behöver betala en hög insats.

För mer information:
Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost, 048-05 78 31

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31